KCK’den Xerib mesajı: İşbirlikçiler cezalandırılacak

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hava saldırısında hayatını kaybeden KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb’in ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. KCK, işbirlikçilerin cezalandırılacağı sözünü verdi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 5 Temmuz günü Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu yaşamını yitiren KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb’in ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

Mesaj, Süleymaniye’de kurulan taziye yerinde KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Hewlêrî tarafından okundu.

KCK’nin başsağlığı mesajı şöyle:

“Helmet yoldaşın şehadeti sizin için büyük bir acı olduğu kadar bizler, hareketimiz, yurtsever halkımız ve Başurê Kürdistan için de ağır ve büyük bir acıdır. Helmet yoldaşın hayallerini yerine getirdiğimizde acılarımız bir nebze de olsa hafifler. Helmet yoldaşın hedeflenmesiyle Kürt Özgürlük Hareketi ve özellikle Başurê Kürdistan’a darbe vurulmak istendi. Sizin ve Başurê Kürdistan halkının Şehit Helmet’i sahiplenmesi, hayallerini gerçekleştirmek için bizim için referans olacak.

Helmet yoldaş, özgürlük hareketi olan PKK saflarında 25 yıllık mücadele sürecinde örnek bir devrimci ve öncü kişilikti. Aileden ve Önder Apo’dan aldığı temiz eğitim kendisini ahlaklı, siyasi ve toplumsal bir kişilik haline getirmişti. KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi ve PKK Merkez Komite Üyesi olan Helmet yoldaş, daha önce de Başurê Kürdistan’daki çalışmalarda en önde yer almıştı. PÇDK’de Başkanlık görevini yürütmüştür. Görevlerini ciddi bir şekilde yerine getirirken, büyük bir toplumsal anlayışa sahip bir arkadaştı. Bunun için her zaman halkı ve yoldaşlarını eğitiyordu. Ulusal birliğin oluşturulması amacıyla büyük bir çalışma yürüttü. Önder Apo’nun özgürlükçü düşüncelerinde ısrarcıydı. Kendisine yönelik saldırı aynı zamanda Önder Apo’nun fikir ve felsefesine yönelik bir saldırıdır.

Şehide sahip çıkmanız çok değerlidir. Size ve halkımıza söz veriyoruz. Helmet yoldaş ve tüm şehitlerimizin amaç ve hayallerine, düşmana ağır darbeler vurarak ve işbirlikçileri cezalandırarak cevap olacağız. Helmet yoldaşın uğruna canını verdiği amaçları kesinlikle başarıya ulaşacak.”