KCK: Erdoğan’ın ‘toplantıyı bombaladık’ iddiaları tümüyle yalandır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘toplantı halindeki PKK’nin lider kadrosunu vurduk’ iddialarını yalanladı. KCK, ‘’Bu uydurma yalan sarayda hazırlanmış seçim öncesi son hamledir’’ dedi.

Türk cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç günde toplantı halinde olan PKK’nin yönetim kademesine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiklerini ve ‘’35 yöneticinin hayatını kaybettiğini’’ tekrar ediyor. AKP medyası da söz konusu açıklamaları günlerdir servis ediyor.

Söz konusu açıklamalara KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığından yazılı yanıt geldi. Erdoğan’ın iddialarını kesin bir dille yalanlayan KCK, bunun seçim propagandası olduğunu vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

‘’Tayyip Erdoğan birkaç gündür seçim kazanmak için büyük bir yalan ortaya atmış bulunmaktadır. Bu yalana yandaş basını da alet etmiş bulunmaktadır. Bu yalana göre yönetimimizin toplantı yaptığı yeri uçaklarla vurulmuş ve 35 arkadaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu kesinlikle seçimi kaybedeceğini anlayan Erdoğan’ın son bir hamlesi olmaktadır. Böyle bir yalanla toplumdaki kimi şovenist ve Kürt düşmanı çevrelerin oyunu almayı amaçlamaktadır. Herhalde seçimden birkaç gün önce söylersek yalanımız açığı çıkmaz, bu yalandan faydalanırız anlayışıyla hareket edilmektedir. Bu uydurma yalan sarayda hazırlanmıştır. Muhalefetin de böyle bir yalana itiraz etmeyeceğini, etse de siz terörden yana mısınız diye susturacağını düşünmüştür. Nitekim Erdoğan’ın seçim için ortaya attığı bu yalana muhalefetten hiçbir karşılık verilmemiştir. Zaten daha önce de seçimden önce seçim kazanmak için birçok oyun, komplo ve provokasyonlara başvuracağını çeşitli vesilelerle dile getirmiştik. İşte toplantı yerini vurduk, 35 tane yöneticiyi bitirdik yalanı böyle bir gerçekliği ifade etmektedir.

Tüm Türkiye halkları, demokrasi güçleri, siyasi çevreler ve muhalefet bunu seçim için söylenmiş ve halkı kandırmaya yönelik bir yalan olduğunu bilmelidir. Halka böyle yalan söyleyerek seçim kazanmak isteyen birini ve mensup olduğu partiyi sandıkta cezalandırmak gerekir. Çünkü bu yalanla eşitsiz koşullarda sürdürülen seçim kampanyasını daha da eşitsiz hale getirerek bazı milliyetçi, şoven ve Kürt düşmanlığıyla zehirlenmiş kesimlerin oyunu almayı hedeflemektedir. Çünkü birkaç puan oyun bile seçimin kaderini değiştireceğini bilerek böyle bir yola başvurmuşlarıdır. Seçimden bir iki gün önce söylenen yalan sonradan açığa çıksa da yalansa da kötü bir yalan değil diyecektir. Son günlerde söylediği gibi at binenin, kılıç kuşananın, diyerek bu yalanını geçiştirecektir.

Biz tüm Türkiye halklarını ve siyasi kesimleri uyarıyoruz. Derhal Erdoğan’ın bu söylediğinin yalan olduğunu ortaya koymalıdırlar. Böyle bir şey olsaydı sadece yandaş basın değil tüm basın böyle bir olayı vermek için yarışırdı. Böyle bir haber tüm dünya basınında da yer alırdı. Çünkü Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi bir olay gizlenemezdi. Bu açıdan hiç kimse bu konuda tereddüt geçirmeden Tayyip Erdoğan’ın seçim kazanmak için yaptığı bir oyun ve hile olduğunu ortaya koyarak onun bu oyununu tersine çevirmelidir.’’