KCK: Kutlu doğuşu büyük sevinç ve coşkuyla kutlayalım

Kürt Halk Önderi'nin doğum günü dolayısıyla açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, herkesi Önder Apo'yu daha iyi tanıma, anlama, sahip çıkma, bu kutlu doğuşu büyük sevinç ve coşku içerisinde kutlamaya, özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Kurdistan Özgürlük Mücadelesini geliştirerek Kürt halkının yeniden var olmasını sağlayan Önder Abdullah Öcalan'ın 76. doğuş yılına girmiş bulunuyoruz. Halkımız çok haklı olarak Önder Abdullah Öcalan'ın doğuşunu kendisi için en anlamlı, en kutlu doğuş olarak görüyor ve büyük bir sevinç ve minnetle kutluyor. Biz de tarihin en anlamlı doğuşlarından biri olan Önder Apo'nun doğuşunu sevgi ve minnet duygularıyla selamlıyor, bu anlamlı günü Önder Apo'ya, Kurdistan halkına, bütün Ortadoğu ve dünya halklarına kutluyoruz.

Hiç kuşku yok ki, Önder Apo tarihsel bir kişiliktir. Düşüncede derinleşmiş, düşünceyi örgütleyerek tarihe yön vermiş, yeni bir tarih yaratmıştır. Duruşuyla, yaşamıyla ve yaptıklarıyla büyük bir yurtsever, devrimci, sosyalist, yoldaş, arkadaş, dost, emekçi olduğunu kanıtlamıştır. Bütün varlığını, yaşamını, ruhunu haksızlıkların giderilmesi, yanlışların düzeltilmesi, doğru ve anlamlı yaşamın sağlanması için vermiştir. Düşüncede büyük bir derinleşme yaşamış, yaşadığı derinleşmeyi bilgi ve bilince dönüştürerek halka ve insanlığa mal etmiştir. Bir insan evladının ait olduğu ülke ve halk için, toplum ve insanlık için yapabileceği en büyük emekleri vermiş, mücadeleyi yürütmüş ve iyilikleri yapmıştır. Tarihin en büyük haksızlıklarına maruz kalan, inkar ve imha sürecine alınarak yok olmanın eşiğine getirilen Kürt halkını yeniden ayağa kaldıracak ve var kılacak düşünce ve eylemi geliştirmiştir. Sadece tarihsel kişilik olmayı başarmamış, tarihsel kişiliklerin çıkış yapacağı ortamı da yaratmıştır. Mazlum'lar, Sara'lar, Egîd'ler, Zekiye'ler, Rahşan'lar ve daha niceleri Önder Apo'nun düşünce ve felsefesiyle çıkış yapmış ve tarih yazmışlardır. Kürt halkı Önder Apo'nun felsefesi, paradigması ve gerçekleştirdiği tarihsel çıkışla kendini tanımış, aydınlanmış, bilinçlenmiş ve özgürleşmiştir. Parçalanmış ve yok edilmek istenen bir toplum olmaktan çıkmış, onurlu, değer üreten ve yüce amaçlar için yaşayan bir halk haline gelmiştir. Bundan dolayıdır ki Kürt halkı Önder Apo'yla gurur duymakta, aynı zamanda kendisini borçlu hissetmektedir. Kürt halkının Önder Apo'ya olan sevgisi ve bağlılığı buradan gelmektedir.  

ÖNDER APO EVRENSEL BİR KİŞİLİĞE ULAŞTI

Çağımızın Ehrimanları olan kapitalist modernite güçleri uluslararası bir komplo tertipleyerek Önder Apo'nun tarihsel çıkışını kesintiye uğratmak istemişlerdir. Çünkü Önder Apo'nun çıkışı ve yol açtığı gelişmeler, halkları özgürleştirmiş ve kapitalist modernitenin Ortadoğu'daki planlarını bozmuştur. İmralı esaretiyle sonuçlanan uluslararası komplo bundan dolayı yapılmıştır. Ancak Önder Apo İmralı esaretini yeni bir aydınlanma ve tarihsel çıkışın vesilesi yapmıştır. Kapitalist modernitenin doğayı, toplumu, bireyi sömüren yaşantısına karşı doğayı, toplumu, kadını, bireyi ve yaşamı özgürleştiren Demokratik Moderniteyi geliştirmiştir. Önder Apo kadın özgürlüğüne ve ekolojiye dayalı demokratik yaşam paradigmasını geliştirerek sadece Kürt halkının değil, bütün insanlığın özgürlüğünü sağlayacak sistemi geliştirmiş ve böylece evrensel bir gerçekliğe ulamıştır. Bu da komploya ve esarete karşı tarihin en anlamlı cevabı olmuştur. Komplocular İmralı esaretiyle Önder Apo'yu bitirmeyi amaçlarken, Önder Apo evrensel bir kişiliğe ulaşmıştır. Şüphesiz bu durum Önder Apo'nun Kürt halkına, ezilen dünya halklarına, kadına, yaşama, evrensel insanlık değerlerine olan büyük bağlığının ve sevgisinin varlığı sayesinde olmuştur. Bugün Önder Apo'nun küresel düzeyde sahiplenilmesi, düşüncelerinin benimsenmesi ve fiziki özgürlüğünün talep edilmesi bu gerçeği kanıtlamaktadır. Çok açıktır ki Önder Apo'nun doğuşu, evrensel çıkışı ve bu çıkışa karşı gelişen evrensel sahiplenme çağımızın en önemli gelişmesidir.

Faşist AKP-MHP iktidarı mutlak tecritle bu tarihsel ve evrensel çıkışı önlemeyi, Kürt halkını soykırıma uğratmayı hedeflemektedir. Bu sadece AKP-MHP iktidarının değil, aynı zamanda kapitalist modernite güçlerinin de yaklaşımıdır. Mutlak tecridin arkasında kapitalist modernite güçlerinin desteği vardır. Önder Apo üzerindeki mutlak tecrit özünde bütün insanlığın kapitalist moderniteye mahkum edilmek istenmesidir. Bundan dolayı Kürt halkıyla dayanışma amacıyla gelişen Küresel Özgürlük Hamlesi çok anlamlı ve değerlidir. Önder Apo’ya özgürlük Newrozu hamlenin siyasi ve toplumsal ayağını çok ileri bir noktaya taşımıştır. Soykırımcı faşist iktidarın komplocu, gaspçı politikalarına karşı halkımızın ve demokrasi güçlerinin ortaya koyduğu mücadele iradesi taktire şayandır. Halkımızın mücadelesini, direnişçi tutumunu saygıyla selamlıyoruz.

Bir kez daha bu kutlu doğuşu Kürt halkına, kadınlara, gençlere, Ortadoğu ve dünya halklarına bütün insanlığa kutluyor ve selamlıyoruz. Herkesi Önder Apo'yu daha iyi tanıma, anlama, sahip çıkma, bu kutlu doğuşu büyük bir sevinç ve coşku içerisinde kutlamaya, özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.”