KCR, şehit gerillanın kimliğini açıkladı

Şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan KCR Koordinasyonu, “Tolhildan yoldaş, gençliğin her zaman yaşayan öncü sembolü oldu” dedi.

Komelgeha Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (KCR) Koordinasyonu şehit gerillaya ilişkin şunları belirtti:

"Kurdistan devrim gerçekliğinde, Kürt halkının kalbinin derinliklerinde, fikrinde ve hatırasında, şehit en yüksek makama sahiptir. Şüphesiz bu yer ve makamın değeri, onların hayat ağacını sulayan damla damla akan temiz kanlarıdır. Kurdistan’ın her dört parçasında, her karış toprağında, var olan tüm değerler, ölümsüz şehitlerin emeğidir. Önder Apo’nun dediği gibi; O şehitler yaşamın, şeref ve onurun, Kürt ve Kurdistan’ın şehitleridir. Eğer bugün Kürt halkı ve Özgürlük isteyen halklar, kimliklerini elde etmek için büyük bir mücadele yürütüyorlar ve kararlı bir şekilde işgalcilere karşı mücadele ediyorlar, buda özgürlük şehitlerinin mücadelesi ve emeği gölgesindedir. Şehitler toplumun en değerli evlatlarıdır. Onlar mücadelemizin aydınlatıcıları, özgürlük ve eşitlik duygularının taşıyıcılarıdır. Meşru ve kutsal hedeflerimize ulaşmak için en büyük mücadele potansiyelinin ve tutkusunun yaratıcılarıdırlar.

17 Eylül 2023 tarihinde Pênciwên bölgesinde işgalci ve faşist Türk rejiminin hava saldırısı sonucunda, Komelgeha Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (KCR) Koordinasyon üyesi, yoldaş ve komutanımız Barzan Hesen Zade hareketteki ismiyle ‘’ Tolhildan Qendil’’ şehitlik makamına yükselmiştir.

Adı ve Soyadı: Barzan Hesen Zade

Kod Adı: Tolhildan Qendîl

Doğum Yeri ve Tarihi: 1994 Mahabad

Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2023 

Hayatını Kurdistan devrimine adayan, Heval Tolhildan gibi çocuklar yetiştiren yurtsever bir aileden gelen Tolhildan yoldaş, 1994 yılında Doğu Kurdistan'ın Mahabad şehrinde hayata gözlerini açtı. Doğduğu şehirde büyür ve Kurdistan üzerindeki işgalci ve soykırımcı politikaları çok çabuk fark eder. Genç bir yaşta merakından ve özgürlük arayışından dolayı Önder Apo’nun fikriyle ve Kurdistan Özgürlük Hareketi ile tanışır.  Ailenin Doğu Kurdistan’ın klasik hareketlerinde yeri ve uzun bir tarihi olmasına rağmen, Heval Tolhildan gerçek sosyalizmi, ulusallığı ve devrimci çizgiyi, Apocu harekette görür. Kısa bir süre içerisinde büyük bir heyecanla ve eylemsellikle gençleri ve bütün halkı aydınlatmak için devrim çalışmalarına başlar.

Gençliğinin başlarında, gençlerin ve halkın uyanışa geçmesi için çabalarken, işgalci İran rejimi tarafından yakalanıp İran’ın acı ve işkence zindanlarıyla yüz yüze kalır. Buna rağmen Heval Tolhildan halkın özgürlüğe kavuşma hayaliyle büyük bir irade ve kararlılıkla mücadelesini büyüttü. Üniversite okuduğu dönemde Şehit Argeş Şoreş ve bir grup arkadaşıyla 2016 yılında yönünü özgür Kurdistan dağlarına verir ve gerilla saflarına katılır. Kendini Apocu militan kişilik özelliklerine ulaştırabilmek için Yeni Savaşçı, Ş.Hêmin Bêkes ve Ş.Alî Çîçek akademilerinde eğitim görür. Her zaman yerine getirdiği ve başardığı en zor görev ve sorumluluklarıyla, olduğu her yerde yoldaşlarına güven ve inancın nişanesi oldu. Heval Tolhildan gerçek bir halk devrimcisi olarak, kendisini Önder Apo’nun fikirleriyle çok çabuk birleştirip devrimci çalışmalarda önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. Toplumu aydınlatmak uğruna her zaman arayış ve bir çabanın içinde oldu. Gençleri işgalci rejimin özel savaş çarkından çıkarmak ve doğru yaşam yoluna koymak için söylem ve pratiğinde Önder Apo ile Şehitlerin fikir ve paradigmasının gerçek temsilcisi oldu. Asos, Pênciwên ve Qendîl alanlarında önemli ve stratejik çalışmalarda başat bir rol oynadı.

Gençleri bilinçlendirmek ve örgütlemek için kendini İran şehirlerine ve üniversitelerine ulaştırdı. Aynı zamanda Merivan, Mukriyan ve Güney Kurdistan eyaletlerinde de gerillacılıkta derinleşti ve bir an durmaksızın devamlı mücadele etti. Önder Apo’nun fikirlerini, doğru yaşam tarzı ve özgürlük çizgisini önce kendinde yarattı, böylelikle Kurdistan gençlerine yol gösterici ve mücadele pusulası oldu. Önder Apo’nun paradigması temelinde gerilla mücadelesi, heyecanı ve gençlik dinamizmi ile entellektüel çalışmalarla özgürlük yürüyüşünde istikrarlı bir şekilde “JIN JIYAN AZADΔ devriminin tohumlarını Doğu Kurdistan ve bütün İran’a serpti. Tolhildan yoldaş halka hizmet temelinde mütevazi ve fedakarca yurt topraklarını işgalci ellerden temizlemek için savaş ve mücadelesini doruklara ulaştırdı. Gençliğin her zaman yaşayan öncü sembolü oldu.

HEVAL TOLHILDAN’I SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Komelgeha Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (KCR) olarak, değerli yoldaş ve komutanımız Heval Tolhildan’ı saygı ve minnetle anıyoruz. Önderliğimize, halkımıza ve değerli şehitlerimize layık oluncaya dek, mücadelelerinin devamını getireceğimizin ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Başta Heval Tolhildan’ın değerli ailesi olmak üzere, mücadeleci Mahabad, Mukiriyan ve yurtsever Kurdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Biz “Şehîd namirin” felsefesi temelinde, mücadelemizde şehitlerin mirasına sahip çıkacak ve onları mücadelemize şahit edeceğiz. Şehitlerin yolu yolumuzdur, bu temelde bütün gençliğe çağrımızdır; şehitlerin yollarını ve hayalleri devam ettirmek için şehitlerin silahını kaldırın, aktif bir şekilde mücadele alanlarında yer alın ve bu alanlara öncülük edin! İşgal ve faşizm Kurdistan topraklarında son bulmayana kadar ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmayana dek savaş ve mücadelemizi büyüteceğimize ve şehitlerin kutsal emeklerinin temsilcisi olacağımıza söz veriyoruz. Özellikle çağrımızın yönünü Mukiryan ve Mahabad gençliğine veriyoruz! Tarihi görevlerinize sahip çıkın ve bu sürecin sorumluluğunu Özgürlük mücadelesi saflarında gerçekleştirin! Biz inanıyoruz ki Kürt gençleri işgalcilerin hayallerini çürütecek ve Önder Apo çizgisinde Tolhildan ve büyük zaferin cesur yolcuları olacaklar. Son olarak Önderliğin perspektifi ışığında sözümüzü tekrarlıyoruz; “Yaşayan ve ölüm korkusunu kıranlar bu şehitlerdir. Büyük zorlukları gören bu şehitlerdir. Zorluklar ve çok büyük acılar içinde şehadetler verdik, biz onlarlayız. Varlığım onlar içindir, onların intikamı, onların hesabı, onların isteği ve yaşamı için. Amaçları yerini bulana kadar onlarlayım!”