KDP asayişinin tutumu protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla 8 kentten Sidekan’a doğru yola çıkan kitlenin KDP asayişi tarafından engellenmesi protesto edildi.

Pirdeşalê’ye dönen halk burada yaptığı açıklamada PDK engelini ve işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Başurê Kürdistan’ın Süleymaniye, Hewlêr, Ranya, Qeladizê, Şarezûr, Kerkûk, Kelar ve Qendîl’den yola çıkan kitle, Hewlêr’in Qesrê beldesine bağlı Balayan köyüne doğru yola çıktı. Balayan’da toplanan kitle, buradan Sidekan’a doğru yola çıktı. Kitle, Qesrê beldesindeki KDP asayişi kontrol noktasında engellendi. Engellemeye rağmen kontrol noktasını geçmek isteyen kitleye asayiş güçleri havaya ateş açtı ve kitleye saldırdı.

Asayiş güçlerinin saldırısına tepki gösteren gençler “Bimire xiyanet”, “Bijî HPG” sloganları atarak, tepkilerini gösterdi.

Olayların daha fazla büyümemesi için Pirdeşalê köyüne dönen kitle, “Türk devleti defol”, “Bimire xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Rêber Apo” sloganlarını attı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Balayan ve Şeladizê’de işgalci Türk devletinin düzenlediği saldırılarda şehit olanların fotoğrafları, RJAK, PKK, Tevgera Azadî ve YPG bayrakları açıldı.

Burada eylemi organize eden Kürdistan Özgür Kadınlar Örgütü (RJAK), adına bir basın açıklaması yapıldı.

RJAK yöneticilerinden Zara Ehmed yaptığı açıklamada, kadın ve gençler olarak Türk ordusunun Başûrê Kürdistan’ı işgal etmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Zara Ehmed KDP’nin eyleme dönük tavrını protesto ederek, “RJAK olarak Türk devletinin işgaline karşı kitlesel olarak Başûrê Kürdistan halkı adına bir yürüyüş düzenlemek istedik. Fakat KDP asayişi yine bizi engelleyerek gitmemize izin vermedi. Fakat buraya kadar gelişimiz de yürüyüşümüzün amacına ulaştığının bir kanıtıdır” diye konuştu.

Zara Ehmed, işgale karşı eylem ve mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Eyleme katılan kadın ve gençlerde, Türk devletinin Başûrê Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto ederek, KDP asayişinin tavrına karşı da tepkilerini dile getirdi.