KDP sivil katliamını protesto edenleri gözaltına aldı

Türk devletinin sivil katliamını protesto edenler KDP asayişi tarafından gözaltına alındı. Sidekan'ın asayişi tarafından Bermizê köyüne girişler de yasaklandı.

Türk devletinin Hewlêr’in Qesrê beldesine yönelik yaptığı hava saldırısında 4 sivilin katledilmesini protesto etmek isteyenler gözaltına alındı. 3 aktivist KDP asayişi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Binyamîn Yusif, Rêbaz Mele ve Xalîd Resu isimli kişiler olduğu öğrenildi.

Qesre Beldesi Sorumlusu Şaxewan Ehmed’in KDP’ye yakın basınına, “Bombalanan yerlerde PKK üsleri var” demesi üzerine 3 aktivist, “Bombalanan yerlerde PKK üsleri yok, sivil yerlerdir. Bombalanan yerlerde siviller yaşıyor” diyerek tepki gösterdi.

Aktivistlerin Şaxewan Ehmed’e tepki göstermesi üzerine KDP asayiş güçleri tarafından gözaltına alındı.

GİRİŞLER YASAKLANDI

Ayrıca Türk ordusunun atışlar yaptığı Kuzey Kürdistan sınırındaki Sidekan'ın asayişi tarafından Bermizê köyüne girişler yasaklandı. Köye gitmek isteyenler ise geri çevrildi. Bombardıman sonrasında alana gitmek isteyen gazetecilerin de geri çevrildiği ve alana girmelerinin yasak olduğu aktarıldı.

Bölgeye girişlerin yasaklanmasının ardından Türk devletinin Bermizê ve Lêlkan köylerine yönelik saldırması ise dikkat çekti. Türk devletinin saldırıları, köylere ait bağ ve bahçelerde büyük zarara ve hayvanların ölümüne yol açtı.