KNK 'den Halepçe Katliamı açıklaması

KNK Yürütme Konseyi, Enfal ve Halepçe Katliamı'nda Baas rejimi tarafından katledenleri andı. KNK, katliamların yaşanmaması için birlik çağrısı yaptı.

KNK Yürütme Konseyi, Halepçe ve Enfal katliamlarının yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Katliamlarda katledilenleri saygıyla anan KNK, “16 Mart 1988’de işgalci Irak güçleri yasaklı kimyasal silahlarla Halepçe’de büyük bir katliam yaşattı. Katliamda 5 bin masum insan katledildi” diye belirtti.

KNK, açıklamasında, “Halepçe’de yaşananlar 20’inci yüzyılın en büyük felaketlerindendir. Birkaç saat içerisinde 5 bin insan katledildi. Geçtiğimiz yüzyıl içerisinde halkımız büyük katliamlar yaşadı. Ancak ne yazık ki yaşanan katliamlara rağmen halkımızın yaşadıkları soykırım olarak tanınmamıştır. Şüphe yok ki yaşananların soykırım olarak tanınması için girişimlerde bulunulmuştur ancak soykırım kabulü sadece insani boyutuyla kalmış, siyasi bir kabule kavuşmamıştır. denildi”

KNK, katliamların Kurdistan’ın dört bir yanında devam ettiğini, Êzidî halkının, Efrin’in, Cizre’nin benzer katliamları yakın bir tarihte yaşadığını kaydetti.

KNK, katliamların yeniden yaşanmaması adına tüm siyasi güçlerin Kurdistan’ın savunulması konusunda birlik ve beraberliklerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.