Kobanê’de Qamişlo ve Ranya’ya binler Efrîn için yürüyor

Cızîr kantonunda binlerce kişi Efrîn’e doğru hareket ederken, Kobanê ile Güney Kürdistan’ın Ranya ve Halepçe kentlerinde de halk sokaklara çıktı.

TEV-DEM’in ayaklanma çağrısı üzerine, binlerce Kobanêli ve Başûr heyeti alanlara akın etti.

Efrîn’deki eylemciler YPG/YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri yanı sıra zeytin ağacı dallarını taşıdı.

Efrîn’i destekleyen pankartlarla QSD direnişini selamlayan kitle, işgalci Türk ordusunun saldırılarını kınanan sloganlar atıldı.

Cizire bölgesinde ise, binlerce kişi Efrin halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı Efrin’e akıyor. Qamişlo ve Heseke’den yola çıkan araç konvoyları Efrin’e gitmek üzere Til Temir ilçesinde toplandı. Heseke’den Fatime Qasim isimli yurttaş, Efrin halkı ile dayanışma için Efrin’e gittiklerini söyleyerek “Efrin mutlaka kazanacak” dedi.

Helebce sakinleri de Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) öncülüğünde Efrîn’e destek vermek ve Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etmek amacı ile alanlara çıktı.

Eylemde, Kürdistan’ın dört parçasında bulunan parti ve halk bileşenlerine çağrı yapılarak, Efrîn’i desteklemeleri istendi. Eylemciler “Efrîn düşerse bütün Kürdistan düşer” mesajını verdi.

Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde düzenlenen protesto gösterilerinde ise bütün kent sakinlerine Efrîn’e destek eylemlerine katılmaları çağrısı yapıldı. Ranyalılar, Birleşmiş Milletler’i Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına sessiz kalmasından ötürü kınadı.