KODAR: Ahlaksız kararı kınıyoruz

KODAR: Üç devrimci öncü Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan alınan bu gayrı ahlaki ve hukuksal hüküm taşımayan kararı kınıyoruz.

Amerika’nın Kürt Özgürlük Hareketi üç öncü kadroları Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında aldığı kararı Doğu Kurdistan Demokratik ve Özgür Toplumu (KODAR)'da yazılı bir açıklama ile kınadı.

KODAR açıklamasında, “Dünyada yeni koalisyonlar oluşmuş durumda. Bunlar devletlerin çıkarlarına göre dahiliyet gösterirler. Bu ülkelerin ekonomi ve siyasetini yönlendirirler. Amerika’nın Kürt halkına karşı bazı girişimleri söz konusu. Üç devrimci öncü Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı aldılar. Amerika Bush döneminden Donald Trump dönemine kadar ya bizden yanasınız ya da düşmandan politikasını izlemekte. Bu yaklaşımın temel nedeni ise Kürt halkını kabul etmemektir, özgürlük hareketine karşı olmaktan ötürüdür.

Bu insan haklarına, hukuki ilkelere aykırı bir karardır. Zaten dünyanın her yerinden Amerika’nın kararına tepkiler yağması bundandır" ifadelerine yer verildi.

KODAR, "Amerika ve dünya güçlerinin artık bu gerçeği kabul etmeleri gerekmektedir; Kürtler hiçbir gücün aracı olmayacaktır. Kürtler demokratik siyaset ilkelerini temel alarak kendi halkının çıkarları için hareket etmektedir. Biz alınan bu gayrı ahlaki ve hukuksal hüküm taşımayan kararı kınıyoruz. Kürt halkından Ortadoğu ve dünyanın her yerinde Amerika’nın bu karara devrimci tepkiler koyması çağrısında bulunuyoruz.”