KODAR’dan Muradi’nin katledilmesine ilişkin açıklama

Doğu Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Hareketi (KODAR), geçtiğimiz günlerde Pêncwên katledilen Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü üyesi Îqbal Muradî'ye ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KODAR açıklaması şöyle:

“İran ve Rojhilat halkı için iki gün önce sorunların demokratik yollarla çözümüne dair PJAK ile birlikte uzun bir yol haritasını açıkladık. Barış ve diyalogla sorunların çözümünü sağlayabilir dedik. Ancak İran rejimi bir kez daha huzuru, değişimi istemediğini ortaya koydu. İran rejimi tarafından idam cezasına çarpılan Zanyar’ın babası İqbal Muradi katledildi.

Daha önce de İran rejimi Pencewîn’de Kemal Pencewînî ve Sidiq Salyawî katletmişti. Bu saldırı ve katliamlarla İran her yerde barış ve birliğe karşı olduğunu ortaya koyuyor. Kürdistan Bölgesi hükümetinin de yapılan katliamlar karşısında hiçbir tavrı yoktur.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Nêçîrvan Barzanî’nin açıklamaları ölümlerin önünü açmıştır. Şehit Îqbal Muradî insan hakları aktivistiydi ve halkı için mücadele ediyordu. Her zaman İran rejimine karşı mücadele eden, Önder Apo’nun felsefesini örnek alan biriydi.

Îqbal Muradî’nin katledilenleri bir kez daha kınıyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”