Komalên Ciwan: Efrîn direnişi 15 Şubat'a yanıt olacak!

Komalên Ciwan Koordinasyonu, '15 Şubat' açıklamasında, komplocu güçlerin şimdi de Efrîn'de devreye girdiğine dikkat çekerek, "Efrîn'de umduklarını bulamayacaklar ve yenilecekler" dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bilindiği gibi 15 Şubat 1999 yılında gerçekleştirilen devletler arası komplo ile önderliğimiz İmralı işkencehanesinde 20. yılına girmiştir. Sömürgeci devletler bir halkın iradesini tutsak alarak Kürt halkını ve özgürlük mücadelesini bitirmeyi ummuşlardır. Önderimizin esaretiyle tüm amaçlarının gerçekleşeceği yanılgısını yaşamışlardır. Ancak Önderliğimiz müthiş öngörüsü ve güçlü iradesiyle bu komployu boşa çıkardığı gibi faşist egemen iktidarcı sistemi de alaşağı etmiştir" denildi.

Komploya rağmen mücadelenin dalga dalga büyüdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Önder Apo’nun halkta ve hareketimizde yarattığı direniş ruhu Kürdistan’ın dört parçasından tüm dünyaya yayılmış halklarla buluşmuş ve her yeri bir direniş kalesi, mücadele sahası haline getirmiştir. Üzerine ölü toprağı serpilen Kürt yerine komplocu devletlerden hesap soran, mücadele eden bir halk gerçekliği açığa çıkmıştır" diye belirtildi.

'EFRÎN'DE ÖNDER APO'NUN RUHUYLA DİRENİLİYOR'

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"Bugün devletler arası güçler 20 yıl önce önderliğimiz üzerinden amaçladığını bu defa da Efrîn'de uygulamak istemektedir. Ancak bu sömürgeci devletler kendi hesaplarını yaparken ne halkların önderi Önder Apo’yu tanıyabilmiş, ne de Önder Apo’nun Kürt halkı ve dostlarında açığa çıkardığı mücadele ve direniş ruhunu anlayabilmişlerdir. Devletler arası komplo bugün bir kez daha Efrîn’de gerçekleşmektedir. Bir kez daha Kürtlerin iradesi sınanmak istenmektedir. Ancak dost ve düşman herkes görecektir ki Efrîn Kürtler için mutlak direniş ve nihai zafer kalesi olacaktır. Sömürgeci faşist TC devleti ve yardakçıları Efrîn'de umduklarını bulamayacakları gibi tarihteki en büyük yenilgileri ile de karşı karşıya kalacaklardır. Çünkü Efrîn'de direnen ruh, tıpkı Kobanê'de, Sur'da, Cizre’de olduğu gibi Önder Apo’nun ruhudur. Önder Apo’nun halkımızda yarattığı iradenin gücüdür. Bu irade asla boyun eğmeyeceği gibi boyun eğdirecektir. Bu irade asla yenilmeyeceği, teslim olmayacağı gibi komplocuları bu defa tarihlerinde hiç görmedikleri bir yenilgiye uğratacak, diz çöktürecektir. Efrîn direnişi 15 Şubat komplosuna da cevap olacaktır.

Apocu Gençlik örgütü olarak da bu mücadelede Önderliğimizin fedai gücü olarak Efrîn direnişi başta olmak üzere tüm direniş mevzilerinde savaşmak ve öncülük etmek bizim için en asli, en kutsal görev olacaktır. Çağın Direnişi ile birlikte Seri Hılde hamlemiz kapsamında onlarca genç Efrîn direniş cephelerinde yerlerini almışlardır ve bundan sonra da Erdoğan ve çeteleri başta olmak üzere tüm faşist komploculardan hesap sormak için seferberlik ruhu ile gençlik direniş cephelerine akın etmeye devam edecektir.

GENÇLİĞE ÇAĞRI

Bu temelde çağrımızdır: Önder Apo bizim varlık ve yaşam gerekçemizdir. Söz konusu Önder Apo olduğu zaman yiğit Kürdistan gençliği için an kıyametlerin kopması gereken an olmalıdır. Bu temelde Efrîn'e sahip çıkmak Önderliğimize sahip çıkmaktır. 15 Şubat karanlığını parçalamak Efrîn zaferi ile mümkündür. Kürdistan’ın yiğit gençliği kendi iradelerine sahip çıkmanın, İmralı işkencehanesini parçalamanın ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamanın Efrîn'den geçtiğini bilmelidir. İmralı işkencehanesi Efrîn direnişi ile yerle bir edilecektir. Bu nedenle tüm gençler faşist TC devleti ve çetelerine karşı başkaldırmalı ve seferberlik ruhu ile yönlerini Efrîn'e çevirmelidir. Bu temelde dört parça Kürdistan gençliğini, Ortadoğu devrimci gençliğini ve yurt dışı sahalarında yaşayan gençliği 15 Şubat karanlığına karşı Efrîn'de direnişe çağırıyoruz."