Komalên Ciwan gençleri ‘intikam’ almaya çağırdı

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Efrîn’e yönelik işgal saldırıları karşısında gençleri Türk devleti ve AKP hükümetinden “intikam” almaya çağırdı.

Gençlik örgütü Komalên Ciwan Koordinasyonu, yazılı bir açıklama yaparak Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı gençleri eyleme çağırdı.

Komalên Ciwan, “Faşist, soykırımcı-sömürgeci sistem ve çete ordusu karşısında halkımız, onun özgürlük savaşçıları ve fedai, direnişçi yurtsever gençlik Efrîn’de 52 gündür amansız bir mücadele vererek direniyor” dedi.

Komalên Ciwan, “Bu direniş geleneğini 12 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen ve şiarı; Özgür Kürdistan olan serhildanlarından alan; Kobanî’de, Şengal’de, Cizîr, Sur ve Nisêbîn’de en büyük örneğiyle gösteren halkımız şimdi de aynı şekilde Efrîn’de çete devletine karşı direniyor” diye ekledi.

HER SOKAK ‘İNTİKAM MEKANI’ OLMALI

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bozguna uğrayan çete devleti, her türlü, kirli, ahlaksız ve savaş kurallarını hiçe sayan bir şekilde, alçakça sivil halka; çocuklara, yaşlılara saldırıyor, katliam yapıyor. Bu katliamlarını da özel savaşın temel aygıtı medyası ile gizlemeye, hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya çalışıyor.

Çok iyi biliyoruz ki; 1995’te Gazi Mahallesi’nde, 2006’da Amed’de, 2015’te Cizîr, Sur, Nisêbîn öncülüğünde tüm Bakurê Kurdistan şehirlerinde; 12 Mart 2004’te tüm Rojavayê Kurdistan şehirlerinde, yine; Başurê Kurdistan’ın Raperin’leriyle halkımız, sömürüye, zülme ve işgale karşı en yüce yurtsever duygularla direnmiş, intikamını almıştır. Bugün de Efrîn Çağın Direnişi öncülüğünde tüm Kurdistan ve diğer ülkelerde halkımız ayağa kalkmış; ‘Her Yer Efrîn Her Yer Direniş’ sloganını haykırarak ülkesine sahip çıkmıştır. Bu temelde dün olduğu gibi; Efrîn’de yürütülen onur mücadelesine Kurdistan gençliği ülke ve ulusal kaygı dışında her türlü kaygıyı bir kenara bırakarak; en hızlı bir şekilde eyleme geçmeli; her sokağı intikam alma mekanı haline getirmelidir.”

Komalên Ciwan, “Gün, bu sahiplenmeyi daha da büyüterek faşist, soyırımcı, katliamcı sisteme karşı birlik olma, faşizmi olduğu her yerde bitirme, yok etme günüdür! Gün; onurlu ve özgür bir gelecek için tüm halkların ‘artık yeter, baş kaldır!’ deme günüdür! Gün, dünyayı dönemimizin moğollarından, onların talan ve katliamlarından kurtarma günüdür!” dedi.

Açıklamada gençlere şu çağrılar yapıldı: “İşte bu temelde bu soykırımı kırmak için; Kurdistanın yiğit genç kadınlarını ve gençlerini, 7’den 70’e tüm halkımızı ve dostlarını ‘serî hilde’ ruhuyla alanlarda direnişi büyütmeye, ‘Her Yer Efrîn Her Yer Direniş’ diyerek intikam almaya, özgürlüğü kazanmaya, Bakurê Kurdistan başta olmak üzere, dünyanın her yerinde yaşayan Kurdistan gençliğinin faşist, soykırımcı TC devleti ve onun çetesi AKP hükümetine ait tüm yerlere ve işbirlikçilerine dönük hiçbir sınır tanımadan; en yaratı ve sonucu alıcı bir tarzda yönelerek Efrîn’de akıtılan her damla kanın intikamını almaya, bu temelde; Özgürlük saflarına çağırıyoruz.”