Komalên Ciwan: Gençlik İmralı duvarlarını yıkabilir!

Komalên Ciwan, 9 Ekim Komplosu'na ilişkin açıklamasında, "Büyük kazanımların elde edilmesi ve faşizmi yıkmanın imkanları da her zamankinden fazladır" diyerek, komploculara karşı Öcalan etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Komalên Ciwan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dönük 9 Ekim Komplosu'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Halkımıza, gençliğe ve tüm insanlığa karşı geliştirilen bu kirli ve vahşi saldırıda yer alan tüm emperyal ve kapital güçleri en devrimci öfkemizle lanetliyor ve direnişi yükselterek hesabını katbekat sorulacağını belirtiyoruz. Uluslararası komploya karşı Rêber Apo etrafında kenetlenerek, özgürlük mücadelesi veren ve direnen herkesi selamlıyoruz" denildi.

'APOCU PARADİGMAYI YAYMALIYIZ'

"Önder Apo’nun 'Genç başladık, genç bitireceğiz' şiarıyla örgütlenen gençlik olarak, komployu her açıdan ele almalı ve komployu boşa çıkaran Apocu paradigma sokak sokak, mahalle mahalle bütün dünyaya yayılmalıdır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kürdistan ve Ortadoğu gençliği olarak her genç, komployu gerçekleştiren kapitalist güçlere karşı amansız bir mücadelenin yürüyüşçüsü olabilmek için daha fazla örgütlenmeli, daha fazla kendini eğitmeli ve daha fazla eylemselliğe girmelidir. Gençliğin fedai ruhu bütün alanlara bir coşku seli halinde akmalıdır. Nasıl ki 6-8 Ekim Kobanê serhildanı ve şehir direnişleri sürecinde gençlik Apocu mücadeleyi bütün dünyaya taşırarak faşizmin korkusu olduysa, komplunun 20. yılında da aynı ruh ve direnişle faşizm yerle bir edilmelidir.

'DEVRİME ÖNCÜLÜK ETMELİYİZ'

Yurtsever ve devrimci gençlik olarak şunu iyi bilmeliyiz ki, eğer fırsat verirsek, hegemonik güçler yeni komplolarla özgürlük mücadelesini tasfiye etmek isteyecektir. Böyle bir tehlike bütün vahşetiyle her gün kendini göstermektedir. Buna karşı Kürdistan ve Ortadoğu'da büyük kazanımların elde edilmesi ve faşizmi yıkmanın imkanları da her zamankinden fazladır. Eğer Apocu çizgide örgütlülüğü ve eylemselliği yükseltirsek hem yeni komplocuların önünü almış olacağız hem de devrimin dinamik gücü olarak devrime öncülük etmiş olacağız. Önder Apo’ya, devrim şehitlerine ve halka bağlılık bu sorumluluğu bizlere yüklemektedir."

'GÜNEŞİMİZİ KARARTAMAZSINIZ' ŞEHİTLERİ ANILDI

Komalên Ciwan, açıklamasının sonunda, 'Güneşimizi Karartamazsınız' şehitleri Ebu Müslüm Doğan, Nazelin Korkut ve Ümit Acar'ı anarak, "Uluslararası komployu boşa çıkartma mücadelesini Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar sürdüreceğimizin ve zafer kararlılığıyla İmralı duvarlarını yıkacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.