Komalên Ciwan üç gerillayı andı

Komalên Ciwan Koordinasyonu, 9 ve 18 Ağustos tarihlerinde Botan alanında hayatını kaybeden üç gerillayı andı. Koordinasyon, Mazlum Kobanê, Xemgin Roj ve Reşit Serdar isimli gerillalar için başsağlığı dileğinde bulundu.

Komalên Ciwan Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Bakûrê Kurdistan’ın en görkemli direnişlerine şahit olan Botan’da Serî Hilde Ruhu ile direnişte yer alan ve geçtiğimiz günlerde şahadete ulaşan Mazlum Kobanê, Xemgin Roj ve Reşit Serdar arkadaşların öncelikle değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

“Her dönemde ve zamanda eşsiz direnişlerin bedel ödeyenleri olmaktadır” diyen Koordinasyon, “Direniş olmadan bir yaprağın bile kıpırdamayacağı bir gerçeklikte, büyük gelişmeleri yaratanlar kuşkusuz öncü kişilikler olmaktadır” ifadelerini ekledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Tam da savaşın daha da kızgınlaştığı ve faşizmin yok oluş korkusundan vahşice saldırganlaştığı bir süreçte Atakan Mahir, Cudi Amed, Ronî Munzur ve Jindar Ezgi yoldaşlar komutasında savaşan; Gençlik Komutanı Baran Mawa öncülüğünde, Kürdistan gençliğinin yaşam çizgisini en belirgin halde geliştiren Mazlum Kobanê, Xemgin Roj ve Reşit Serdar yoldaşlar da bu süreçte son mermilerine kadar sömürgeciliğe karşı Serî Hilde Ruhu ile savaşarak ve düşmanın yüreğine korku salan pratiklerin sahipleri olarak adlarını Özgürlük Direnişimizin altın sayfalarına yazdırmışlardır.”

Komalên Ciwan, hayatını kaybeden üç gerillaya ilişkin şu bilgileri verdi:

Mazlum Kobanê yoldaş Rojava Kürdistanı’nın Kobanê şehrinde dünyaya gelmiş ve Rojava devriminin gelişim süreci ile Önder APO’nun paradigmasını benimseyerek gençlik heyecanı ile devrim çalışmalarında yer almaya başlamıştır. 2013 yılında daha ileri bir düzeyde çalışmalara dahil olmak için Özgürlük saflarına katılmış ve kısa sürede kendini geliştirerek Kürdistani bir Militan olmayı başarmıştır. Sömürgeciliğin parçalı kişilik geliştirme ve aile yolu ile denetime alma politikalarına karşı kendini bilinçlendirmiş ve yetkinleştirerek düşman politikalarına gerekli cevabı vermiş ve örnek bir militan olmuştur. Bu temelde de verilen tüm görev ve sorumluluklara bu bilinçle yaklaşmış ve sürekli kendini geliştirip, sonuç alma çabası içerisinde olmuştur. En son görev aldığı Bakurê Kurdistan’ın Botan alanında çalışmalarını sürdürürken 18 Ağustos 2018 günü faşist Türk ordusu ile girdiği çatışmada Xemgin Roj Yoldaş ile şehid düşmüştür.

Xemgin Roj yoldaş Bakurê Kurdistanın Erzurum ilinde dünyaya gelmiş gençlik yıllarında da Türkiye metropollerinde büyümüş ancak ülke ve kimlik arayışından hiç vazgeçmeyerek olduğu her yerde çalışmalara dahil olmuştur. Bu kapsamda 2013 yılına kadar Özgür Halk dergisi çalışmalarında yer almıştır. 2013 yılı beraberinde Özgürlük saflarına katılımını gerçekleştirerek birçok alan ve çalışmada sorumluluklar üstlenerek örnek pratiklerin sahibi olmuştur. 2017 yılında geçmiş olduğu Bakûrê Kurdistan’ın Botan alanında 18 Ağustos 2018 günü faşist Türk ordusu ile girdiği çatışmada Mazlum Kobanê yoldaş ile şehit düşmüştür.

Reşit Serdar yoldaş Bakurê Kurdistan’ın Dilok ilinde dünyaya gelmiş ve 2013 yılında Özgürlük Saflarına katılmıştır. Katılmadan önce öğretmen olan Reşit Yoldaş sisteme hizmet ederek özgürlüğün yaratılamayacağını görmüş ve bu temelde katılım kararını vermiştir. 2014 yılı sonuna kadarda Bakurê Kurdistan’da gençlik çalışmalarında yer almış ve önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiştir. 2014 Yılında Özgürlük Dağlarına gelen Reşit Yoldaş burada kendini daha da geliştirerek düşmana karşın etkili savaşımında kendini yetkin bir gerilla yaparak 2017 yılında tekrardan Bakurê Kurdistan’a dönmüş ve Botan alanında gerilla olarak sürece dahil olmuştur. 9 Ağustos 2018 günü Rızgar Oremar yoldaşla beraber son mermilerine kadar direnmiş kalan son bombalarını kendilerinde patlatarak düşmanın teslimiyet dayatmasına karşı PKK’nin yarattığı direniş çizgisinin birer takipçileri olmuşlardır.”

Komalên Ciwan başsağlığı dileğinde bulunurken, intikamlarının alınacağı sözünü verdi. Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Kürdistan’ın farklı şehirlerinde doğmuş, büyümüş ve gençlik dönemlerinde parti saflarına katılarak öncü rol ve misyon üstlenen Mazlum, Xemgin ve Reşit yoldaşlar katılımlarından şahadetlerine kadar sürekli olarak gençlik ruhu ve heyecanlarını canlı tutmuş, fedakârlık ve cesaret ile verilen her görev ve sorumluluğu yerine getirmeyi bilmişlerdir. Sadece olanla yetinmeyip geleceği etkileyecek çalışmalarında geliştirilmesi için büyük emekler veren dönemin devrimci gençlik görev ve sorumluluklarının somut uygulayıcısı olmayı bilmişlerdir. Tüm çalışmalarında Önder Apo’nun felsefesini özümseme ve uygulamada ısrarcı olmuşlardır. Bu temelde de her üç yoldaşımızda bu tarihi süreçte kritik görev ve sorumluluklar üstlenmiş, sürece Apocu Militan ölçüleri ile dahil olup fedaileşerek faşist AKP/MHP çetelerine ve tekniğe karşı gençliğin zafer çizgisini somut pratiklerinde göstermişlerdir.

Bizler de Mazlum, Xemgin ve Reşit arkadaşlar şahsında somutlaşan devrimci gençlik pratiğinin takipçileri olacağımızın, faşist AKP/MHP çetelerine mutlak yenilgiyi yaşatacağımızın ve Kürdistan’da döktükleri her kanın hesabının misli ile intikamının alınacağının sözünü yinelerken tekrar değerli aileleri ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”