KONGRA-GEL’den Kurban Bayramı mesajı

KONGRA-GEL, Kürdistan halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

KONGRA-GEL’in Kurban Bayramı mesajı şöyle:

‘’Halkımız Kurban Bayramı’nın Önder Apo’ya yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve tüm Kürdistan’a yönelik savaşla karşılıyor. Son günlerde şehit düşen Mam Zeki Şengali ve Atakah Mahir arkadaşımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kürdistan şehitleri Kürt halkının gücüdür. Halkımız şehitleriyle gücünü artırdı ve bu temel üzerinde büyük bir aşama kaydetmiştir. Binlerce Zeki Şengali ve Atakan Mahir onların izinde yürüyor.

Faşist Erdoğan din bezirganlığı ve Türk ırkçılığı temelindeki siyasetiyle Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedeflemekte. Fakat Kürt halkı yenilmez, Kürt direnişi her geçen gün daha da güçlenmekte ve başarıya ulaşmakta. Erdoğan ve sistemi yenilmiş durumda ve daha da yenilecektir.

Kurban Bayramı vesilesiyle halkımız birbirine destek olmalı, umut ve inancını daha da büyütmelidir. Muhtaç insanlarına sahip çıkmalıdır. Özellikle de Şehba kampında yaşayan Efrinli mültecilere maddi ve manevi destekte bulunmalıdır. Kurban Bayramı’nın tüm ziyaretlerinde temel konu ve gündem Kürdistan halkının birliği ve birbirini sahiplenmesi olmalıdır.

DAÎŞ’in İslam dinine büyük bir darbe vurması gibi Erdoğan siyaseti de büyük bir darbe vurdu ve bu siyaset DAÎŞ siyasetinin bir devamı niteliğindedir. Erdoğan’ın siyasal İslam çizgisine karşı doğru İslam kavrayışı temelinde, demokratik İslam’la Müslüman halkımız kendini eğitmeli ve örgütlemeli.

Bu Kurban Bayramı’dan Kürt halkı Erdoğan gerçeği ve AKP gerçeğini her kese doğru temelde anlatabilmelidir. Erdoğan ve AKP ile arkadaşlık Kürt katilleriyle ortaklıktır. Çünkü Erdoğan Kürt halkının katilidir. Erdoğan’la olan ortaklık yetimlerin hakkını yemektir, günahtır ve haramdır. Bu sebeple de Kürt halkı faşist Erdoğan devletine karşı direnişini aralıksız bir biçimde sürdürmelidir.

Bu çerçevede Kurban Bayramı’nı kutlar, bu bayramın Kürdistan halkına başarı getirmesini umut ederiz.''