'Kürtlere ihanetin hesabı sorulur'

Maxmûr Öz Savunma Güçleri’nden Ferhan Dideri, tarihin mutlaka Kürtlere ihanet edenlerden hesap sorulacağını söyledi.

Maxmûr Öz Savunma Güçleri’nden Ferhan Dideri, Erdoğan yönetimindeki Türk devletinin, tüm Kürtleri ve kazanımlarını hedef aldığını belirterek, başta KDP ve pêşmergeler olmak üzere tüm Kürdistanlıların bu gerçeği gözardı etmemesini istedi.

Maxmûr Öz Savunma Güçleri’nden Ferhan Dideri, ANF’nin sorularını yanıtladı.

Başûrê Kurdistan’a yönelik Türk saldırısı karşısında KDP dahil Kürtler ne yapmalı?

Gerillanın tüm Kürdistan’ın savunmasını yaptığına inanıyoruz. Xakurkê, Xinerê, Heftanîn, Metîna, Zap ya da Qendîl’e saldıran Türk devletinin bununla yetinmeyeceğini biliyoruz. KDP, kendi politikasıyla buna zemin hazırlıyor. İç ve dış politikada sıkışan AKP-MHP iktidarı, KDP aracılığıyla Kürdistan’a saldırarak alan açmaya çalışıyor. Geçmişte Kürtler olarak birbirimizi yaraladık, vurduk, hepimiz zarar gördük. PKK, YNK hatta KDP bundan zarar gördü. Artık öyle bir dönemde değiliz, Kürtler değişti. Kürt güçleri de Kürtler üzerinde nasıl bir politika izlendiğini artık görmek ve deşifre etmek gerekiyor.

Bu durumda Başûrê Kurdistan halkını nasıl bir sorumluluk bekliyor?

Şêladizê ne yaptıysa aynısını yapmalı. Türkler, hem işgal etmek hem de Kürtleri çatıştırmak istiyor. Bizi birbirimize düşürme politikası izliyor. KDP gözünü açmalı, fark etmeli, sessiz kalmamalı. Başurê Kurdistan yönetimi yanlış politika uyguluyor. Neçirvan Barzani, seçimlere iki gün kalınca Türkiye’ye gitti ama AKP seçimleri de kaybetti. Türk iktidarı, KDP’yi kullanmak, kardeş katili yapmak istiyor. PKK ile yetinmiyorlar, Kürtlerin tüm kazanımları hedef alıyorlar. Kürtlerin bir olmasını engellemek için her şeyi yapıyor. KDP, bunu görmezden geliyor. Tarih, bir gün Kürtlere ihanet edenlerden hesabını soracaktır.

KDP, Metîna’da bulunduğu tüm alanlarını Türklere verdi, elbiselerini bile Türklere verdi, bunu sadece biz değil, hiçbir Kürt kabul etmez. İşte bunun için tüm Kürtler ayağa kalkmalı. Şurası çok nettir; Kürdistan’da PKK kaybederse herkes kaybeder. PKK güçlenince KDP bile güçleniyor, bu böyledir. Türk devleti, tüm Kürtler için büyük bir tehdittir.

Pêşmergelerin bir kısmı memnuniyetsizliği ifade ediyor. Yurtsever, Kürtlerin birliğini, menfaatlerini savunan pêşmergeler ne yapabilir?

Kürtler, Ortadoğu’da üçüncü güçtür. DAİŞ’i yenen, son seçimlerde Erdoğan’a kaybettiren Kürtlerdi. Kürtler için daha tehlike bitmediği ulusal birlik olmalıdır. Düşman, Kürtlerde fark aramıyor; tüm Kürtleri hedef alıyor. Referandum döneminden Erdoğan ve Türk devletinin Başurê Kurdistan yönetimi için söyledikleri, Barzani’ye hakaretleri ortadadır. Pêşmergeler de bunu unutmamalıdır. Yıllardır şehit veren, hizmet eden pêşmergenin bu oyuna gelmemesi gerekir. Düşmanla ortaklık olmaz. KDP’nin de elini bu ihanetten çekmesini umuyoruz.