Kuzey Kürdistan’da operasyon ve çatışma

HPG BİM, Türk ordusunun Faraşin’de düzenlediği operasyonlarda çıkan çatışmalarda çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığını açıkladı.

Türk ordusunun 28 Eylül günü Uludere’de 10 bin asker ve köy korucusunun katılımı ile başlattığı operasyonun sonuçsuz geri çekildiğini belirten HPG BİM, “İşgalci güçler 3 Ekin günü Mêhrinê, Dıryan ve Rıjdê köylerinin arazisini ateşe verdikten sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” dedi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

28 Eylül günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê alanında yaklaşık 10 bin asker ile Kitêr, Dêra Hênê ve Sêgirke korucularının katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. 29 Eylül günü işgalci güçler, skorsky tipi helikopterler ile Dıryan köyü, Çemê Dıryan, Avyan Köyü, Axiyan Köyü, Rıjdê köyü, Rojnê tepesi, Mêhrinê Köyü, Bayrak Tepesi, Kaplan Tepesi, Hêzıl vadisi, Kani Torşikê ve Hozê Köyü çevresine indirmeler yapmıştır. İşgalci güçler 3 Ekin günü Mêhrinê, Dıryan ve Rıjdê köylerinin arazisini ateşe verdikten sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TÜRK ORDUSU 28 EYLÜL’DE OPERASYON AYNI GÜN GERİ ÇEKİLDİ

28 Eylül günü sabah saatlerinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesine bağlı Pirduda alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyona çıkan düşman askerleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Çekdar Azad arkadaşımız şehadete ulaşmış, Serxwebun (Sadık Hasan Reşidi) arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür. Operasyon aynı gün alandan geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Azad
Adı Soyadı: Ferdi Muslu
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Semiha - Şevket
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2018 / 

GÜRPINAR’IN MEBİRNAVE ALANINA BOMBARDIMAN

14 Eylül günü saat 22.30’da işgalci TC ordusu Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Nebırnavê alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardıman ardından işgalci TC ordusu 15 Eylül günü sabah saatlerinde alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda Agit Goyi (Rojhat Babat) düşman güçlerine teslim olmuştur.

ÇUKURCA’DA TÜRK ORDUSUNA AİT BİR İŞ MAKİNASI HEDEFLENDİ

3 Ekim günü saat 09.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê alanına bağlı Şundire Tepesi’nde güvenlik yolu çalışması yürüten işgalci TC ordusuna ait bir iş makinesine yönelik eylem düzenlemiştir. Eylem sonucunda iş makinesi imha olmuş ve yol çalışması durmuştur.

ŞEHİT DÜŞEN GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

26 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda, 17 Eylül günü Dersim’e bağlı Rojdere alanında işgalci TC ordusunun bir operasyon başlattığını ve düzenlenen bombardımanlar sonucunda 4 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Arjin Malazgirt
Adı Soyadı: Aslı Akın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Miyaser - Kerem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2018 / Dersim

 

Kod Adı: Azime Çınar
Adı Soyadı: Fatime Saltan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Türki - Şehmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2018 / Dersim

 

Kod Adı: Dicle Glidağ
Adı Soyadı: Kesire Bilici
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Nahime - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2018 / Dersim

 

Kod Adı: Sefkan Ardahan
Adı Soyadı: Muhammed Aşçı
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Gündüz – Nimet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2018 / Dersim

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI GEVER’DE SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

3 Ekim günü saat 15.30’da savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço, Şehit Şahin ve Werxelê alanlarını bombalamıştır.

Aynı gün saat 19.50’de savaş uçakları Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Stunê köyü çevresini bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar ardından yöre halkına ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.”