Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Lêlikan’daki ikinci eylemin ilk eylemcisi

Türk ordusunun işgal ettiği Bradost bölgesindeki Lêlikan tepesine yönelik ikinci eylem, Dünya Axin’in ilk eylemiydi. B7’yi kullanıyordu ama mermisi bitti ve ateş altındaydı…

Gerila Dünya Axin, Türk ordusunun işgal ettiği Lêlikan tepesine yönelik ilk eyleme katılamamıştı. İkinci eyleme ise keşfinden itibaren katıldı. Zinar komutasındaki üç kişilik kolda B7’yi kullanacaktı. İlk defa eyleme katılıyor ve B7 silahını kullanıyordu.

Gerila Dünya Axin, ilk eylemini ANF’ye anlattı: Tepeye tırmanırken yanımıza aldığımız mühimmat biraz ağırdı. Zorlandığımız yerlerde birbirimizin yükünü paylaşıyorduk. Bundan moral ve güç alıyordum. Harekete geçtiğimizde geceydi, belirli bir yere kadar yaklaşıp şafağın sökmesini bekledik. Zinar ve Kawa, ‘sen burada bekle, biraz daha yakınlaşıp keşif yapalım’ dediler. Keşif için gittiklerinde yalnız kalmıştım. Döndüklerinde Zinar, ‘yanlış tarafa gelmişiz, acil gitmemiz gereken yere gitmeliyiz’ dedi. Normalde saat 12.00’de başlaması planlanan eylem, bundan dolayı saat 14.00’te başladı. Gece boyunca yürüdüğümüz için biraz zorlanmıştım, yanlış tarafa gittiğimiz için öğlen sıcağında tekrar yürümek zorunda kaldık. Bu zorlanmalar çok fazla umurumuzda değildi, çünkü amacımız net ve kesindi. Sonunda Türk güçlerini vuracağımız esas yerimize geldi. Zinar ve Kawa farklı bir yerde kaldı, ben başka bir yere gittim. Yerimizi alıp tekmilimi ‘hazırım’ diye verdim.    

SON MERMİDE GÖRÜLDÜM

Konumlandığım yerden askerlere baktığım da görüş açımda 6 mevzi vardı ve hepsini imha etmeliydim. İlk atışımı yapmadan heyecanım dinmeyecekti. Heyecanlıydım ama paniklemedim. Eylemin başlamasıyla ikinci atışı ben yaptım. B7 ile ilk atışımı yapıyordum. Kendime hedef koyduğum 6 mevziiyi vurdum. Geri çekilmek için bağlantı kurulduğunda son B7 mermisini atmak için nişan aldığım askerler beni gördü. Diğer mevzilerdekiler bana yönelip olduğum yeri vurmaya başladı. Orada takılı kaldım. Kendimi savunup çıkmak için de mermim yoktu. Ne yapacağımı, nasıl çıkacağımı düşündüğüm esnada, Zinar çıkmamı engelleyen mevziiye fedai bir tarzla yönelip vurdu. İmha edilen mevziinin boşluğundan yararlanarak bulunduğum yerden çıkabildim.

YOLDAŞLIK TAM DA BUYDU

Eylem çok başarılıydı hem darbe vurduk hem de kayıp vermeden çekildik. PKK yoldaşlığı böyledir; kendi canını hiçe sayıp yoldaşını kurtarmaya odaklanmak, yoldaşına bir zarar gelmesin diye kendini feda etmek. Katıldığım ilk eylemimdi fakat benim için her yönden büyük bir tecrübeydi.