Leyla Güven, dayanışmak amacıyla gelen Amedlileri selamladı

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, kendisi ile dayanışmak amacıyla evine gelen Amedlileri selamladı. Güven, “Öncelikle sizin direnişinizi selamlıyorum ve kutluyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Partisi (DBP) Bağlar ilçe örgütü yöneticileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 82 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grev eylemi sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’e destek vermek amacıyla evinin bulunduğu binanın önüne geldi. Bina önünde dakikalarca alkış ve zılgıtlar eşliğinde slogan atan kitleyi, evinin balkona çıkan Güven zafer işaretleriyle selamladı.

Balkonda halkı selamlayan Güven, şunları söyledi: “Merhaba size merhaba. Öncelikle sizin direnişinizi selamlıyorum ve kutluyorum. Var olun arkadaşlar hoş geldiniz başım ve gözüm üstüne geldiniz. Ben çok iyiyim. Beni merak etmeyin. İyi akşamlar hoşçakalın.”

Güven’in selamlamasının ardından kitle hep bir ağızdan “Leyla Guven rûmeta me ye”, “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları eşliğinde evin önünden ayrıldı.