Leyla Güven'e destek açıklaması

HDP-DBP Şemdinli ve Yüksekova ilçe örgütleri, rehin tutulan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini selamlayarak herkesi  destek vermeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ve Şemdinli ilçe örgütleri, rehin tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt HalK Önderi Abdullah Öcalan$ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini selamlamak ve destek vermek üzere basın toplantısı yaptı. 

HDP Şemdinli ilçe binasındaki toplantı da konuşah Hakkari Milletvekilli Sait Dede, partilerinin rekor bir oy aldığı Hakkari'de seçilen Güven'in serbest bırakılıp tekrar tutuklandığına dikkat çekti. Dede, "Anayasa'nın 83'üncü maddesi ihlal ediliyor. Derhal serbest bırakılması gerekiyor. Mustafa Balbay, Enis Berberbeoğlu, Sebahat Tuncel örnekleri önümüzde duruyor. Milletvekilli seçildikten sonra içeride tutulmaları kanuna aykırıdır. Devlet, kendi kurduğu kanunları inkar ediyor" dedi.