Leyla Güven tedaviyi reddetti, eylemini evinde sürdürecek

Hastanede tedaviyi kabul etmeyen Leyla Güven, evine götürüldü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için 98 gündür açlık grevinde bulunan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, göğüs ağrılarının artması üzerine sağlık ekipleri tarafından ambulansla Urfa yolu üzerindeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada gözlem altına alınan Güven, tıbbi müdahaleyi kabul etmedi. Bunun üzerine Güven Yoğun Bakım Ünitesi’nde gözlem altına alındı. Güven’in tıbbi müdahaleyi kabul etmemesi üzerine doktorlar tarafından müdahale edilemedi.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP milletvekilleri, TJA aktivistleri ve çok sayıda Kürt siyasetçi hastane bahçesine gelerek bekledi. Uzun süredir Leyla Güven’in evini abluka altına alan polisler de hastane çevresini zırhlı araçlar ile sardı.

'TECRİT BİTMEDEN SONLANDIRMAYACAĞINI SÖYLEDİ'

Hastane önünde bekleyen heyet, Leyla Güven’in sağlık durumuna ilişkin basın açıklamasında bulundu. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Güven'in fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldığını söyledi. Güven’in hastanede gözlem altına alındığını ancak talepleri karşılanmadan eylemini sonlandırmayacağını ve tıbbi müdahaleyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini söylediğini aktaran Arslan, "Leyla Güven arkadaşımız şu an hastanede bulunmaktan bile rahatsız olduğunu aktardı. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit sonlandırılmadan açlık grevini sonuna kadar sürdüreceğini ifade etmiştir. Bu nedenle gözlem altında olmayı dahi kabul etmiyor ve ısrarla evine gitmeyi istiyor” dedi.

'DAHA GÜÇLÜ TEPKİLER GÖSTERİLMELİ'

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için hükümete ve kamuoyuna seslenen Arslan, şunları söyledi: “Bu tecridin halklarımızın bir arada kalmasını zedelemeden sonlandırılması gerekiyor. Yarın açlık grevi eylemcilerinden duymak istemediğimiz bir haberin gelmesi, Türkiye’deki halkların ortak yaşam alanını zedeleyecektir. Hiçbir siyasi iktidar, Türkiye’yi yönetenler bunun ağır sorumluluklarını kaldıramayacaklardır. Bu tecridin bir an evvel sonlandırılması ve açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin gerçekleştirilmesi için başta halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Leyla Güven arkadaşımızın sürdürdüğü direnişin sahiplenmesi ve istenmeyen bir şekilde sonlanmaması için güçlü bir şekilde demokratik tepkiler ortaya konulmalıdır.

Leyla Güven yasa ve kanunların uygulanması için canını ortaya koymuştur. Bu konuda sorumlu olan tüm çevreler Leyla Güven’in talebini, tecridin ortadan kaldırılması için gerekli duyarlılığı göstermelidir.”

Leyla Güven, taburcu edilerek evine götürüldü.