Lice ve Bismil’de tutsak annelerinden oturma eylemi

Amed’in Lice ve Bismil ilçelerinde tutsak anneleri, açlık grevleri ve ölüm oruçlarını sahiplenmek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Lice ve Bismil ilçesinde eylem yapmaları polislerce engellenen açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsak anneleri, bugün bir kez daha bir araya geldi. Lice ilçesinde tutsak annelerinin, bir parkta oturma eylemini sürdürüyor. Parkta bir araya gelen tutsak anneleri, bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Parkın etrafını ablukaya alan polis, annelerin slogan atmasına engel oldu.

Bismil ilçesinde ise tutsak yakınları, HDP ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Gülşen Özer de katıldı. HDP Yöneticisi Şakir Demir, tecridin kaldırılması talebiyle Leyla Güven öncülüğünde yaklaşık 7 bin tutuklunun açlık grevi eylemi devam ettiğini hatırlatarak, talebin meşru olduğunu söyledi. Yekililere çağırıda bulunan Demir, "Yasalarınıza uyun. Talebimiz sadece Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesidir. Aile ve avukatlar Sayın Öcalan’ın yanına giderse bu grev biter. Cezaevlerinde cenazeler çıkmasın” dedi.