MAK milislerinden kayyuma karşı eylem

MAK milisleri Gever ve Amed’de işgalci Türk devlet güçlerinin kayyum politikalarına karşı eylemler düzenlendiğini duyurdu.

MAK MİLİSLERİ

MAK tarafından yapılan açıklamada eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

“Milislerimiz 3 Nisan gecesi saat 22:45 civarında Colemerg’in Gever ilçesi Cengiz Topel Caddesinde sokak aralarına barikat kurarak işkenceci düşmanla çatıştı. Güçlerimiz karşısında sonuç alamayan çeteler TOMA’larıyla çekilmek zorunda kaldı.

Yine Amed-Seyrantepe’de bir araya gelen milislerimiz kısa bir süre sonra düşmanla temas temas yaşamış olup ferdi silahların kullanıldığı bu eylemde düşman geri çekilmek zorunda kalmış ardından özel harekat polisleri mahalleyi ablukaya almıştır.”

AKP-MHP rejiminin irade gaspına karşı halkın ve gençlerin topyekün serhilanı karşısında geri adım attığının hatırlatıldığı açıklamada “Kürdistan’ın özgürlüğü ve Türkiye demokrasi tarihine şimdiden yazılan bu direniş bir kez daha gösterdi ki bizim olan haklarımız işgalci tarafından verilmez ancak direnişle alınır.
Faşist-işkenceci rejimin irade gaspına karşı Serhildanın en başından itibaren halkımızın yanında yer alarak karşı koyan MAK Milisleri Serhildan boyunca halka karşı işlenen suçların hesabını çetelerden sormaya devam ediyor” denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Halkımızın Serhildan ruhunu ve başarısını kutluyoruz. Kürdistan Halkı, çeyrek asırdır direnen Önder Apo’ya en anlamlı hediyeyi onuruna ve iradesine sahip çıkarak armağan etmiştir. Aynı ruhu kuşanarak Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan’la buluşuncaya kadar işgalcileri vuracağımızı yineliyoruz. Halkımızın ve Rêber Apo’nun yeniden doğuşunu Kürdistan ve dünya halklarına kutluyoruz.”