Mardin'de gözaltı süresi yine uzatıldı

HDP Mardin İl Örgütü’ne dönük operasyonda gözaltına alınanların gözaltı süresi yine uzatıldı. Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak da gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü’ne dönük 8 Şubat’ta yapılan siyasi soykırım operasyonlarının ardından hakkında yakalama kararı olan İl Eşbaşkanı Eylem Amak Ankara’da, HDP üyesi Ferhat Kalkan ise İstanbul’da gözaltına alındı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 12’ye yükselirken, gözaltına alınanların gözaltı süresi bir kez daha uzatıldı. Gözaltı süreleri 18 Şubat’a kadar uzatılan HDP’liler, Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM şubede tutuluyor. Amak ve Kalkan’ın da Mardin’e getirildiği öğrenildi.

SOYLU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar, HDP il yöneticileri Abidin Unay, Adil Başaran, Halil Yağan, Şehmuz Çalkan ve Hüseyin Alper, DBP PM üyesi Beritan Önen, Vedat Abukan, Musa Binbir ile Kahraman Samaras, Eylem Amak ve Ferhat Kalkan’ın 31 Ocak’ta yapılan aday tanıtım programında Çerxa Şoreşê Marşı'nın okunması nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Tanıtım programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmişti.