Mardin’de operasyon, Hatay’da eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’deki operasyon, Hatay’daki eylem ve Avaşin’e yönelik hava saldırısı hakkında yazılı açıklamada bulundu.

HPG, Mardin’de 1 gerillanın hayatını kaybettiğini, daha önce hayatını kaybettiği açıklanan Ferdi Muslu isimli gerillanın ise ‘yaralı şekilde esir düştüğünü’ duyurdu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''5 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu korucu ve kontraların da katılımı ile Mardin’in Bagok alanında geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır. 6 Eylül günü operasyonda güçlerimiz ile karşılan işgalci askerler çatışmaya girememiş ve alanı savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanda Şoreşger Mardin arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şoreşger Mardin
Adı Soyadı: Mahmut Ağırman
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Latife - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2018 / Mardin

HATAY'DA EYLEM

2 Ekim günü işgalci TC ordusu Hatay ile İskenderun arasındaki alanda çok sayıda kontra birliğin de katıldığı bir operasyon başlatmıştır. 4 Ekim günü gerillalarımız saat 12.00’da Şahin tepesi yakınlarında denetim altına aldıkları operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

GERİLLA ÇEKDAR AZAD ESİR DÜŞTÜ

4 Ekim 2018 tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 28 Eylül günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesindeki Pirduda alanında bir operasyon başlattığını ve yaşanan çatışmalarda Çekdar Azad (Ferdi Muslu) arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaşanan çatışmada Çekdar arkadaşımız şehit düşmemiş, yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür.

AVAŞİN'DE BOMBARDIMAN

6 Ekim günü saat 21.00 ile 21.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını bombalamıştır. Yine işgalcilere ait savaş uçakları 7 Ekim günü saat 05.30’da Zap bölgesine bağlı Werxele alanını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.''