Maxmûr’da Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için açlık grevi

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan nöbet eylemi açlık grevine dönüştürüldü.

Maxmûr’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda, 10 Aralık 2022 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan nöbet eylemi açlık grevine dönüştürüldü.

'ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜR OLANA DEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Maxmûr Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, şunları söyledi: “Bilindiği üzere Şubat ayı insanlık uğruna canlarını feda eden şehitlerin ve Önder Apo’nun komployla esir düşmesinin gerçekleştiği aydır. Defalarca dile getirdik ki, bugün İmralı’da uygulanan sistem ne dünya tarihinde, ne bir imparatorlukta ne de bir dinin yayılması esnasında uygulanmıştır. Önderliğimize uygulanan tecrit, kapitalist moderniteye karşı çıktığı için faşist devletlerin kirli maddi ve siyasi çıkarları için NATO yardımıyla gerçekleştirilmektedir.”

Yusuf Kara, "Güneşimizi kimse karartamaz. Kürdistan halkı olarak bu faşizme, tecride ve soykırıma karşı net ve etkili bir tavır almalıyız. Mexmur halkı Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için 52 gündür nöbet eylemini sürdürüyor. Bu eylem artık açlık grevine dönüştürülecektir. Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşana dek eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.