Maxmur’daki nöbet eylemi 53’üncü grupla devam ediyor

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan nöbet eylemi 53’üncü grupla devam ediyor.

MAXMUR'DA NÖBET EYLEMİ

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 20 Temmuz 2023’te başlatılan nöbet eylemi 263’üncü gününde 53’üncü grupla devam ediyor.

Gençlik Örgütünde özgürlük gerillalarının anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, 52’nci grup adına Rojbîn Otun konuşma yaptı.

Rojbîn Otun, faşist Türk devletinin 3 yıldır İmralı’da ağır bir tecrit politikası sürdürdüğüne değinerek şunları söyledi: “Kürt halkı uzun süredir Türk devletinin bu yaklaşımına karşı bir mücadele yürütüyor. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla dünyanın her yerinde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleniyor. Türk devleti bu eylemleri görmezden geliyor ve tüm çözüm yollarını kapatıyor. Hegemonik devletler de Türk devletinin bu tutumuna göz yumuyor. Mevcut savaşın durdurulabilmesi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasıyla mümkündür. Düşman, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğimizi iyi anlamalıdır.”

Konuşmanın ardından nöbet eylemi sloganlarla 53’üncü gruba devredildi.