Maxmur halkı alanlarda: Önder Apo'ya özgürlük!

Maxmur halkı, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ve komploya karşı yürüyüş düzenledi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) toplumun her kesiminden halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şiarıyla alanlara çıktı.

Şehit Aileleri Kurumu’ndan başlayan yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve YJA-Star bayrakları, şehitlerin fotoğrafları ile ‘Em komploya 15’ê Sibatê şermezar dikin’, ‘Bi ruhê berxwedana zindanan azadiya Rêbertî mîsoger bikin’, ‘ji Rêber Apo re azadî ji gelê Kurd re çareseriya siyasî’, ‘Bi ruhê çalakiya Girê Hekarî emê Rêber Apo azad bikin’ yazılı pankartlar taşındı. Sık sık ‘Kesek nikare roja me tarî bike’ ‘Bê Serok jiyan nabe’ ‘Bijî Serok Apo’ ‘Bijî berxwedana Îmralî’ sloganlarının atıldığı yürüyüş Birleşmiş Milletler binasına kadar devam etti. Burada Halk Meclisi Üyesi Bêwar Unver tarafından açıklama yapıldı.

'SALDIRILARA EYLEMLERLE YANIT OLACAĞIZ'

Komploya yer alan güçlere bakıldığında, komplonun sıradan bir komplo olmadığının anlaşıldığını vurgulayan Bêwar Unver, şunları söyledi: “Tarihe baktığımızda gladyo güçlerinin, NATO güçlerinin ve emperyalist güçlerin önlerindeki engelleri fiziki bir şekilde ortadan kaldırmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bugün dünya genelinde karşılaştığımız kapitalist modernite ve hegemonik güçlerin önderlik ettiği kanlı sistem, halkların hayatını karartmaya çalışıyor. Ortadoğu savaş alanına çevrildi. Önder Öcalan tutuklandıktan sonra yaptığı değerlendirmelerde fikir ve felsefesinin Ortadoğu’da yapılan planların önünde büyük bir engel olduğunu açıkça ortaya koydu. Bu nedenle söz ettiğimiz güçler, Önder Öcalan’a kara bir komplo kurma ihtiyacı hissetmiştir. Ancak Önder Öcalan, 25 yıldır İmralı Cezaevi’nde verdiği mücadele ile komployu boşa çıkardı.”

Kamp halkı olarak birçok eyleme öncülük ettiklerini belirten Bêwar Unver, "Kamp halkı olarak düzenlediğimiz eylemlerle mevcut duruma yanıt olmaya devam edeceğiz. Türk devletinin saldırı ve işgalini ve İmralı’daki tecrit sistemini durduracağız. Bu temelde komplocuların yenilgiye uğratılacağını, Kürt halkının ve Önder Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanacağını bildiriyoruz" dedi.
Yürüyüş, ‘Bijî Serok Apo’ ‘Bê Serok jiyan nabe’ sloganlarıyla sona erdi.