GÖRÜNTÜLÜ

Mazlumların, Rahşanların aydınlattığı yoldan gidiyoruz

Demirci Kawa’nın yaktığı Newroz ateşinin Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşanlar tarafından daha da gürleştirildiğini söyleyen gerillalar, “Bizler de Mazlumların, Rahşanların aydınlattığı bu yoldan gidiyoruz” dedi.

GERİLLALARDAN NEWROZ MESAJI

Newroz Bayramını kutlayan YJA Star gerillaları Nûdem Çiya, Rogeş Cûdî ve HPG gerillası Kajîn Rojînda, Amed zindanında Newroz ateşini gürleştiren Mazlum Doğan ile başlayan fedai ruhun günümüze kadar devam ettiğini vurguladı.


YJA Star gerillası Nûdem Çiya: Öncelikle Rêber Apo ve halkımızın Newroz Bayramını kutluyor, heval Rahşan, Sema, Ronahi ve Mazlum Doğan şahsında tüm Newroz şehitlerini saygıyla anıyorum.

Newroz’un anlamı bizim için çok önemli. Newroz denildiğinde benim aklıma şehit Mazlum Doğan geliyor. Heval Mazlum’un Amed zindanında yaktığı ateş, sergilediği direniş bugün gerilla alanlarında devam ediyor. Heval Mazlum bizim için Newroz’un sembolüdür.

Türk devletinin saldırına karşı Medya Savunma Alanlarında 3 yıldır aralıksız bir direniş devam ediyor. YJA Star gerillaları olara bizler de bu direnişte yer alıyoruz. Amacımız bu direnişi başarıya ulaştırmak. İçinden geçtiğimiz süreç bizim için ağır bir süreç. Ama ne olursa olsun düşmanı yenilgiye uğratacağız. Zaten Kurdistan topraklarında yenilgiye uğramış durumda fakat kabul etmiyor. Hedefimiz düşmanı tamamen Kurdistan topraklarından çıkarmak ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamaktır. Hiçbir engel ve zorluk mücadelemizi sekteye uğratamayacaktır. Türk ordusu topraklarımızı işgal ettiği sürece biz de sonuna kadar savaşacağız. Kurdistan topraklarını onlara bırakmayacağız çünkü Kurdistan Kürt halkının topraklarıdır, faşist Türk devletinin değil. Yoldaşlarımızın yaptıkları eylemler Türk askerlerinin psikolojisini bozmuş durumda. Her geçen gün daha da büyük eylemler yapıyoruz. Düşmanın teknik gücü bizi etkilemeyecektir. Devrimci operasyonlarımız güçlü bir şekilde devam edecektir.

Newroz ateşi dağlarda her zaman direniş ateşi olarak gürleşecektir. YJA Star gerillaları olarak heval Mazlum, Rahşan ve Ronahi’nin direniş ruhuyla mücadelemizi sürdürecek, hedef ve amaçlarımızı büyüteceğiz. Faşist Türk devletini de yenilgiye uğratarak Kurdistan’dan çıkaracağız. 


YJA Star gerillası Rogeş Cûdî: Demirci Kawa’nın yaktığı Newroz ateşini Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşanlar daha da gürleştirdi ve yolumuzu aydınlattı. Bizler de onların aydınlattığı bu yoldan gidiyoruz. Özgürlük gerillaları Kurdistan dağlarında eylemlerini sürdürüyor. Düşmana karşı her yerde, her fırsatta eylem yapmaya devam edeceğiz. 4 parça Kurdistan’da ve dünyanın her yerinde Kürtler Newroz’u büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladı. Bu vesileyle bir kez daha halkımızın Newroz’unu kutluyoruz.


HPG gerillası Kajîn Rojînda: Kurdistan dağlarında Newroz ateşi yakmak, Newroz’u kutlamak çok anlamlı bizi için. Newroz ateşini gürleştiren heval Mazlum ile başlayan fedai ruh günümüze kadar Kurdistan dağlarında devam ediyor. Bunun örneklerinden biri de Ankara’da eylem yapan 2 fedai arkadaş. Bu fedai ruh yıllar geçtikçe daha da büyüyor, daha da güçleniyor. Kurdistan’ı işgal etmek isteyenler bilsin ki bu Newroz ruhu var olduğu sürece amacına ulaşamayacaklar. Gerilla düşmanı kalbinden vuran eylemler yaparak Newroz’u karşıladı. Bizler Önderliğin çizgisinde direnişimizi sürdürerek Newroz ruhuyla başarıya ulaşacağız.