Medeni Yıldırım anıldı

Amed’in Lice ilçesinde yapılan kalekol protestosunda asker tarafından katledilen Medeni Yıldırım, mezarı başında anıldı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde 28 Haziran 2013’te kalekol yapımına karşı düzenlenen protesto eyleminde askerler tarafından açılan ateşle vurulan Medeni Yıldırım, ölümünün 6’ncı yılında ailesi, yakınları ve HDP’liler tarafından anıldı. Halkların Demokratik Partisi Amed il binasında ailesinin katılımıyla düzenlenen anmanın ardından, Yıldırım’ın mezarına gidildi. Yıldırım’ın mezarı başında yapılan anmaya, ailesi, HDP Amed Milletvekili Musa Farisioğulları ve çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, kalekollere karşı barışı savunanların hazmedilemediğini dile getirerek Ceylan, “Her yerde, her dağda askeri üs inşa etmeyi hedefliyorlardı. Diyarbakır halkı insani bir eylem gerçekleştirerek kalekollara karşı çıktı. Ancak merhametsiz bu zihniyet sivil halkımızı kurşuna dizdi. Arkadaşımız, yoldaşımız Medeni orada şehit düştü” diye konuştu.

Demokrasi mücadelesinin devamlılığına dikkat çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları da şunları söyledi: “Şimdiye kadar gençlerimizi, çocuklarımızı katledenler bir kez dahi olsun tutuklanmadı. Halkımız, gençlerimiz yarınlarımız için, özgürlüğümüz için hareket ettikleri anda ya tutuklanıyorlar ya da öldürülüyorlar.”

Daha sonra konuşan ağabeyi Mehmet Yıldırım ise, kardeşinin vurulduğu gün kendisinin de orada olduğunu ancak başka yararlılarla ilgilendiği için başkalarından kardeşinin yaralandığını öğrendiğini dile getirdi. Saldırının olduğu gün kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadan kurşunlar sıkıldığını ifade eden Yıldırım, “Kardeşimle saldırının olduğu gün beraberdik. Kardeşim vurulduğu sırada yanında değildim, diğer yaralılarla ilgileniyordum. Ne bir biber gazı ne de bir uyarı yapılmadan kurşun yağmuruna tutulduk. Orada bulunma amacımız savaş değil, barıştı” dedi.