Mêrdîn'de siyasi soykırım: Çok sayıda gözaltı

Mêrdîn'de siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul’da gözaltında olan 132 kişi adliyeye çıkarılacak.

Mêrdîn’de sabah saatlerindeki siyasi soykırım operasyonlarında aralarında zihinsel engelli bir gencin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Artuklu, Qoser (Kızıltepe) ve Mehsert (Ömerli) ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda adrese özel harekat polisleri eşliğinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamındaki baskınlarda çok sayıda genç gözaltına alındı.
Qoser ilçesindeki baskınlarda gözaltına alınanlar arasında zihinsel engelli Fırat Araç (25) isimli gencin de olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyete götürüleceği öğrenildi.


İSTANBUL
İstanbul’un başta Esenyurt olmak üzere birçok ilçesinde dünkü Wan protestolarında aralarında MA Muhabiri Ferhat Sezgin, Pir Haber Ajansı (PİRHA) Muhabiri Dilan Şimşek ve Yeni Yaşam Muhabiri Sema Korkmaz’ın da olduğu 132 kişi darp edilerek gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarılacak.