Mezopotamya İnançlar Platformu: Erdoğan dünyaya katliam yayıyor

Mezopotamya İnançlar Platformu, Erdoğan'ın işgalci uygulamalarına dikkat çekerek, buna karşı çıkmanın dinlerin asli görevlerinden olduğunu belirtti.

Mezopotamya İnançlar Platformu, Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırıları üzerine yazılı açıklama yaptı.

"Tarihte bu topraklarda hüküm sürenler, birçok katliam ve yıkıma girişmiş olsalar da, bu katliam ve asimilasyonlarını bu denli vahşice gerçekleştirme cesaretini gösterememişlerdir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, Erdoğan ve DAİŞ çetelerinin iş birliği halinde Efrîn'e saldırdığına dikkat çekildi.

'DOĞA VE CANLILARA HAYAT HAKKI TANIMAMAKTADIR'

Açıklamada, "Mezopotamya'daki halklar, inançlar yok olmayla karşı karşıyadırlar. Bu topraklardaki camiler, sinagoglar, kiliseler, cem evleri, Êzidî tapınakları, mezarlıklar ve tarihi yerler yok edilmektedir. Doğa ve canlılara hayat hakkı tanınmamaktadır" denildi.

Sur, Cizre, Nusaybin, Şengal, Musul, Reqa, Kobanê ve bugün Efrîn'de olanların, dinler ve insanlık için bir felaket olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu katliamlarını dünyanın her tarafına yayan Erdoğan, Brüksel'de, Berlin'de, Paris'te ve İngiltere'de de aynı katliamları yaptırmıştır" diye kaydedildi.

'EFRÎN'DEKİ YIKIMI DURDURALIM'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yok olmaması için, dine inananlar ve dindarlar harekete geçmeli, inançlarına sadık kalarak bu vahşeti durdurmalıdırlar. Yaratıcı bütün dinlerin özü insanoğluna doğru yolu gösterme, Allah'ın nimetlerini paylaşma, barış ve özgürlükleri koruma, toplum ve topluluklara huzur getirme, erdemi ve ilmi geliştirmeyi vaaz etmektedir. Bütün peygamberler; iktidarcılar ve gücü ellerinde bulunduranlar tarafından işkence edilmiş, bazıları öldürülmüş, bazıları sürgün edilmişlerdir. Bu inançtan hareketle, mazluma ve kimsesizlere yardım etmenin, din ve inanç sahibi dindarların asli görevi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istemekteyiz. Bugün Erdoğan'a ve onun uygulamalarına karşı çıkmak, inançlarımız açısından asli bir görevdir."

Mezopotamya İnançlar Platformu, kutsal kitaplardan alıntılar yaptığı açıklamasının sonunda, "Efrîn ve Mezopotamya'daki katliam ve yıkımları durdurup, barış ve kardeşlik için çalışalım" dedi.