Newroz meşalesi asla sönmeyecek

Newroz meşalesinin ve ateşinin asla sönmeyeceğini söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, günümüzün zalim Dehaqlarına karşı özgürlük bayrağını dalgalandırmaya devam edeceklerini belirtti.

HPG ve YJA Star gerillaları Newroz vesilesiyle ANF’ye konuştu. Newroz’un Kürt halkı için çok anlamlı ve önemli olduğunu belirten gerillalar, Kürt halkının fedaileri olarak zulme ve soykırım politikalarına hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.


HPG gerillası Ramîn Lek: Öncelikle Önderliğimizin, halkımızın ve düşmana karşı mevzilerde savaşan tüm yoldaşlarımızın Newroz Bayramını kutluyoruz. Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın direnişimiz devam edecektir. Özgürlük gerillaları direnişleriyle her gün destanlar yazıyorlar. Demirci Kawa’dan bu yana Newroz zulme karşı başkaldırıdır. Rojhilat ve dünyanın farklı birçok yerinde sisteme karşı bir ayaklanma var. Bu ayaklanmalar çok önemli. Bizim için de çok kutsaldır. Bundan dolayı Newroz vesilesiyle Önderliğimize, halkımıza verdiğimiz zafer sözünü bir kez daha yineliyoruz. Newroz’la bağlantılı olarak önümüzde ‘Kahramanlık Haftası’ var. Bu topraklar için kanlarını döken o kahramanların izindeyiz. Kürt halkını yok etmek isteyen düşmana başkaldıran kahramanlarımızın mücadelesini sürdüreceğiz.


HPG gerillası Rizgar Amanos: Newroz bizim için isyan demektir. Nasıl ki Demirci Kawa zalim Dehaq!a başkaldırdıysa çağdaş Kawa Mazlum Doğan da Amed zindanında zulme başkaldırdı. Şuan düşmana karşı mevzilerde savaşan yoldaşlarımız da Demirci Kawa’nın izinden giderek Newroz’un direniş geleneğini sürdürüyor. Tarihte ne kadar zalim Dehaq’lar çıkmışsa buna karşı da direnişçi Kawa’lar çıkmıştır. Günümüzde de Erdoğan’a başkaldıranlar özgürlük gerillalarıdır. Rêber Apo’nun, bu halkın fedaileri olarak zulme ve soykırım politikalarına hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Önderliğimize ve tünellerde savaşan yoldaşlarımıza cevap olmak için mücadelemizi daha fazla büyütmeliyiz. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız ki Önderliğe ve kimyasal saldırılar altında savaşan yoldaşlara layık olalım. Bu vesileyle Rêber Apo’nun, tünellerde savaşan yoldaşların ve tüm halkların Newroz Bayramını kutluyoruz.


YJA Star gerillası Raperîn Zinar: Newroz’dan bahsettiğimizde aklımıza Çağdaş Kawa Mazlum Doğan ve onun izinden giden şehitlerimiz heval Zekiye, heval Berivan, heval Ronahi, heval Rahşan geliyor. Bu yoldaşlarımız Newroz’un sembolü oldular. Bugün Zap, Avaşin, Metina’da Mazlumların, Rahşanların, Zekilerin direniş ruhuyla büyük bir mücadele yürütülüyor. Apocu gerillalar olarak bir kez daha belirtiyoruz ki bu dağlarda Newroz meşalesi ve ateşi asla sönmeyecek. Günümüzün zalim Dehaqlarına karşı özgürlük bayrağımızı dalgalandırmayı sürdüreceğiz. Bir kez daha tüm halkların ve Önderliğin Newroz Bayramı kutlu olsun.