Orhan ve Dede: Tecrit insanlık suçudur, kabul etmiyoruz

Van’da Leyla Güven’e destek olmak amacıyla başlatılan açlık grevi 3’üncü gününde. Açlık grevi yapan HDP milletvekilleri Muazzez Orhan ve Sait Dede tüm kamuoyunu tecride karşı duyarlı olmaya çağırdı.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevine Van’da destek vermek için HDP’li vekiller Sait Dede, Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç da açlık grevinde.

ANF’ye konuşan Hakkari Milletvekili Sait Dede ve Van Milletvekili Muazzez Orhan kamuoyunu tecride karşı duyarlı olmaya çağırdı.

ORHAN: HALKIMIZIN İLGİSİ TECRİYE KARŞI BİR TEPKİ OLARAK GELİŞİYOR

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, uzun yıllardır uygulanan tecridin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Bu insanlık suçuna karşı Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine dikkat çeken Orhan, Güven’in taleplerinin haklı talep olduğunu dile getirerek “Leyla Güven haklıdır. Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması barışı için elzemdir. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit aynı zamanda tüm halklara yönelik bir tecrittir. Sayın Güven’e destek vermek amacıyla başlattığımız eylemler tecrit kırılana kadar sürecektir. Açlık grevimiz sırasında bizi ziyaret eden halkımızın konuya olan yoğun ilgisi tecrit politikalarına karşı bir tepkidir” dedi.

DEDE: LEYLA GÜVEN DÖRT DUVAR ARASINDA HALKIMIZIN SESİ OLMUŞTUR

Leyla Güven’in dört duvar arasında olmasına rağmen Kürt halkının sesi olduğunu söyleyen HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise şöyle konuştu: “Sayın Güven, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için bizlere öncü olmuştur. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için eylemlerimiz sürecektir. Tecridi kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye’de en küçük sese tahammül edilememektedir. Buda şunu gösteriyor; tecrit kırılmadığı sürece faşizm devam edecektir.”