Ortadoğu Gençlik Konferansı ikinci gününde devam ediyor

Kobanê’de düzenlenen Ortadoğu Gençlik Konferansı'nın ikinci gününde “Kapitalist Modernite çağında Orta Doğu’daki kriz ve yaşanan sorunlar” başlığı altında tartışmalar devam ediyor.

Kobanê’de düzenlenen 2'nci Ortadoğu Gençlik Konferansı devam ediyor. Kobanê Kültür Sanat Merkezi'nde “Gençlik öncülüğünde çok-renkli ve demokratik Ortadoğu’ya" şiarıyla düzenlenen konferansa Kürdistan'ın dört parçasının yanı sıra Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Filistin, Libya, Ermenistan, Mısır, Türkiye, Tunus, Yemen, Kuzey Afrika ve Sudan'dan 300'ü aşkın delege katılıyor. 

Ortadoğu’daki birçok gençlik hareketi temsilcilerinin kendi renkleri ve kıyafetleriyle katıldığı konferansın ikinci gününde “Kapitalist Modernite çağında Orta Doğu’daki kriz ve yaşanan sorunlar” başlığı altında “kadın ve toplumsal cinsiyetçilik, dincilik, milliyetçilik, dogmatizm ve jineoloji” başlıklarında sunumlar yapıldı. 

Katılımın yoğun olduğu konferansın öğleden sonraki oturumlarında da Ortadoğu’daki halk hareketleri ve özgürlük mücadeleleri başlıkları tartışılacak. 

Öte yandan Süweyda'dan konferansa katılmak için yola çıkan Dürzi gençlerin heyeti de Kobanê'ye ulaştı. Dürzi gençlerin gelişi dün Suriye  rejimi tarafından engellenmişti.