Otobüs dolusu istismar

Van’da belediyelere ait ulaşım araçları AKP’nin seçim çalışmalarına tahsis ediliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini aile şirketi haline getiren AKP ve kayyumlar, şimdi de belediyenin ulaşım araçlarını AKP’nin seçim çalışmasında kullanıyor.

Başta Van Büyükşehir Belediyesi Kayyumu ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ilçe kaymakamları ve kayyumları, AKP için seferber oldu. DBP’li belediyelerinde bulunan tüm taşınmazları satan kayyumlar, belediyeleri büyük bir borcun altına soktu. Belediyelerde çalışan binlerce insanı, güvenlik soruşturması adı altında işten çıkaran AKP’nin kayyumları, bu işçilerin yerine AKP’lileri aldı. İşe alınan AKP’lilerin büyük bölüme ise belediyelerde işe gitmeden maaş alıyor.

DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi ile DBP’li Erciş Belediyesi'nin halka hizmet için aldığı otobüsler, Erciş Belediyesi'ne atanan kayyum tarafından kullandırılmıyor. 200 bin nüfuslu Erciş’te hemen hemen tüm şehir içi taşıma hatları, AKP ve MHP yandaşlarına ait. Belediyenin onlarca aracı çürümeye terk edildiği için yurttaşlar, özel halk servislerine muhtaç ediliyor. DBP’li Erciş Belediyesi’ni AKP’nin aile şirketi haline getiren kayyum, belediyenin otobüslerini de AKP’nin seçim çalışması için kullandırıyor. Erciş’in birçok mahallesinde çalışma yürüten AKP Erciş Kadın Kolları üyeleri, Erciş Belediyesi’nin otobüslerini kullanıyor. AKP’lilerin hizmetine verilen otobüslerin yakıtlarını da belediye karşılıyor. Belediye araçlarının yanı sıra belediye çalışanları da gün boyu AKP için çalıştırılıyor.

Özellikle belediye otobüslerinin büyük çoğunluğu öğleden sonra veya akşamları, AKP’lilerin seçim çalışmalarına veriliyor. AKP Kadın Kolları, Erciş’in Alkanat, Gölağzı, Örene, Tekevler,  Yukarı ve Aşağı Çınarlı gibi birçok mahallesinde belediye araçlarıyla seçim çalışması yürütüyor.