PKK’li ve PAJK’lı tutsaklardan ajan Mustafa Haskırı’ya dair açıklama

PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar adına yapılan açıklamada, birçok alanda faaliyet yürüten ve en son Yozgat cezaevine konulan Mustafa Haskırı’nın Türk Jandarma İstihbarat birimlerine çalıştığını ortaya çıkardıkları belirtilerek, kamuoyu bilgilendirildi.

TÜRK AJANININ TEŞHİRİ

Kurdistan ve Türkiye’nin birçok alanında uzun süre ajan faaliyet yürüten ve en son Yozgat cezaevine konulan Mustafa Haskırı adlı bir ihanetçiye PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya imzasıyla bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“Genelde toplumlar tarihinin, özelde ise Kürt ve Kurdistan gerçeğinin iktidar ve sömürgecilik bahsinde yaşadıkları en büyük trajedi nedir diye sorulursa, herhalde buna verilecek ortak yanıt; ‘Özüne, toplumuna ihanet etmiş varlık’ ve varlığın sergilediği lanetli durum, yani ihanet ve işbirlikçilik olacaktır.

İktidar tekniği ve geleneğinin icadı ile birlikte bireyi kendi toplumuna yabancılaştırma, karşıtlaştırma, iktidar ve devlet aygıtlarının azılı bir Mankurt’u haline getirerek kullanma arzusu, uygarlıkçı güçlerin her daim devrede tuttukları bir yöntem olmuştur. Bunun etkisiyledir ki, bin yıllardır tıpkı karanlığın ve aydınlığın, iyinin ve kötünün, doğrunun ve yanlışın mücadelesinde olduğu gibi bir ihanet ve direniş mücadelesi de söz konusudur. Toplumunun erdemli özgür kişisi olmak varken, bunun bedelini ağır gören, zaaflarını tercih edip birkaç kuruş paranın ve adına modernite denilen sefil yaşamın kusmuklarına meyleden lanetli ihanet pratiğinin kişisi olmayı tercih etmeler de, bu mücadele zemininde açığa çıkmaktadır.

Yaşam diyalektiğimize “sana ışık tutanlara sırtını dönersen, kendi karanlığında boğulursun” belirlemesini doğrularcasına bu ihanet kervanına son katılanlardan biri de; Kurdistan ve Türkiye’nin birçok alanında uzun süre ajan faaliyet yürüten ve en son Yozgat cezaevine konulan MUSTAFA HASKIRI unsuru olmuştur. Hareketimizce bu unsur hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanmış olup, görev ve faaliyet yürüttüğü süreçlerde sömürgeci faşist TC’nin JANDARMA İSTİHBARAT BİRİMLERİNCE DEVŞİRİLDİĞİ ve bu birime çalıştığı açığa çıkarılmıştır. Kullanıldıktan sonra Yozgat cezaevine atılan bu unsurun bireysel yaşam uğruna içerisine düştüğü ajan/ihanet  pratiğini lanetliyor; bu tür ajanlarla işbirlikçilik yapan unsurları da ciddi bir şekilde uyarıyor, kirli ellerinizi halkımızın büyük umutlarla büyüttüğü değerleri üzerinden çekmeye,  bu ihanet batağından çıkmaya ve değerli Kürt halkına karşı işlemiş oldukları bu suçlardan dönmeleri çağrısında bulunuyoruz.

                Başta zindanlarda bulunan yoldaşlarımız olmak üzere tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu bilgilendirmek  görev ve sorumluluğumuz gereğidir.”