PKK’nin kuruluşu Moskova’da kutlandı

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 40’ıncı kuruluş yıl dönümü Moskova’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar, PKK’nin 40. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Lunaçerski Kültür Evi konser salonunda bir araya geldi. Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan tarafından organize edilen etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Kürt siyasetçi Selahattin Soro, Rusya Kürt Kadın Hareketi Başkanı Culyeta Aaram, PYD Rusya Temsilcisi Abdulselam Eli, YNK Rusya Temsilcisi Şaxawan Herki ve Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcileri günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Konuşmalarda PKK’nin 40 yıllık mücadelesi selamlanırken, ABD’nin PKK yöneticilerine ilişkin almış olduğu karara da tepki gösterildi.

Ayrıca Rusçaya çevirisi yapılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın AİHM’e sunduğu savunmalar ile Kürt Özgürlük Mücadelesini anlatan kitapçıklar tanıtıldı.

Etkinlikte, çocuk korusu, Cewad Mervanî, Nesrin Muhammed, Armen Geloyan ve yerel sanatçılar sahne aldı. Etkinlik sanatçıların şarkıları eşliğinde çekilen halayla devam etti.