Qendîl’de Kortek katliamı protesto edildi

Binarê Qendîl halkı işgalci Türk devletinin Kortek’te gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Katliamın yaşandığı yerde yapılan eylemde “Kürt halkı olarak şunu bilmemiz gerekir, Kortek katliamı Şengal, Efrîn ve Şêladizê katliamından ayrı değildir. Aynı siyasetin devamıdır” denildi.

İşgalci Türk devletinin Kortek’e yönelik hava saldırısında 3 sivilin katledilmesi, 5 kişinin ise yaralanmasını protesto etmek için Bınarê Qendîl halkı katliamın yaşandığı yerde toplandı.

Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, "Şehid namirin', 'Terörist Erdoğan' ve 'Birûxe dagirkerî' sloganları atıldı.

Ardından kitlesel basın açıklamasını Binarê Qendîl Halk Meclisi adına Hestyar Musa yaptı.

"Bu katliam Türk devletinin Başûrê Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarının yoğunlaştığı bir süreçte yaşandı. Türk devleti Başûrê Kürdistan’ın tümünü işgal etmek istiyor. Şüphesiz Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Irak hükümetinin, Türk devletinin Bradost’a yönelik işgal saldırıları ile bölgedeki askeri üslerine karşı sessiz kalması bu tür katliamların yapılmasına zemin sunuyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Binarê Qendîl halkı olarak, faşist Türk devletinin bu katliamını protesto ediyoruz. Kürt halkı olarak şunu bilmemiz gerekir, Kortek katliamı Şengal, Efrîn ve Şêladizê katliamından ayrı değildir. Aynı siyasetin devamıdır."

Açıklamanın sonunda ise tüm Kürt halkı ve özellikle Başûrê Kürdistan halkına Şeladızê ruhuyla işgalci saldırılara ve katliamlara karşı harekete geçme çağrısı yapıldı.