GÖRÜNTÜLÜ

‘Rêber Apo’nun emeğine layık olacağız’

Gerillalar, Kürt Halk Önderi’nin büyük emeğiye bugünkü konuma geldiklerini belirterek, “Kurdistan’ın kadın özgürlük güçleri olarak Rêber Apo’nun, bize verdiği emeğe layık olacağız” dedi.

GERİLLA

YJA Star ve HPG gerillaları, 8 Mart vesilesiyle ANF’ye konuştu.

YJA Star gerillası Rojda Zagros, özgür dağlarda büyük bir moralle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Rêber Apo’nun dediği gibi, sadece 8 Mart günü değil her gün kadınlar günüdür. Bizim için anlamlı ve değerli bir gündür. Rêber Apo bizim için büyük emek verdi, inanç ve özgürlük yolunu gösterdi. Şimdi Kurdistan’ın özgür dağlarında kendi irademizle direniş sergilemekteyiz” dedi. 

HEPSİ DE RÊBER APO SAYESİNDE


Kurdistan dağlarında 8 Mart'ı kutlamanın ayrı bir yeri olduğunu, insanda güven ve cesaret oluşturduğunu belirten Rojda Zagros, “Bunların hepsi de Rêber Apo sayesinde gelişmiştir. Rêber Apo’nun fikirlerini benimsemek, insanda yaşam duygusu geliştirir. Bizde büyük bir güç yaratmaktadır. Özellikle 8 Mart kutlamalarını, Rêber Apo ve şehit arkadaşlarımıza adıyoruz” şeklinde konuştu. 

YARATILAN DEĞERLERİ DÜŞMANA BIRAKMAYACAĞIZ


YJA Star gerillası Pelîn Amed de şunları söyledi: “Kadın gerillalar olarak bugüne gelmemizi Rêber Apo’ya borçluyuz. Rêber Apo’nun bizim üzerimizde büyük emeği vardır. Biz de Kurdistan’ın kadın özgürlük güçleri olarak Rêber Apo’nun bize verdiği emeğe layık olacağız. Süreç de bizden bunu istiyor. Düşman bütün yoğunluğuyla Rêber Apo üzerinde özel savaş politikası sürdürüyor. Ne olursa olsun Rêber Apo’nun bizim için yarattığı değerleri düşmana bırakmayacağız. Heval Sara ve Heval Zîlan’ın yoldaşları olarak kadın mücadelesini Kurdistan dağlarında en üst seviye ulaştırmışız. Fedaice savaşan binlerce kadın yoldaşlarımız da kendini direniş alanlarında göstermiştir. Yoldaşları olarak verilen bütün emeklere sahip çıkacağız.”

KADINLAR İÇİN DAĞLAR FIRSATTIR


Gerilla Canfeda Tolhildan ise gerilla güçleri olarak kendilerine düşen görevlerin farkında olduklarını, hepsine yerine getireceklerine inandıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Rêber Apo, kadınları varlığı bile tanınmayan bir toplumda öncü yaptı. Rêber Apo’ya bağlı olan kadınlar, Kurdistan dağlarında direniş göstermektedir. Heval Doğa’nın ve tünel direnişinde kendini özgürlüğe adayan kadın yoldaşlarımızın takipçisi olacağız. Özgür dağlarda kaldığımız sürece mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Kadınlar, dayatılan köleliği kabullenmemeli, yönünü özgür dağlara vermeli. Dağlar, kadınlar için özgürlüğün kapısıdır.”

KADININ ÖZGÜRLÜK DURUŞU ÖRNEKTİR


HPG gerillası Dilsoz Avzem de kapitalist sistemin dayattığı köleci yaşamı kabul etmeyip buna karşı mücadele ettiklerini söyledi. Avzem, şunları dile getirdi: “Heval Bêrîtan, Sara ve Zîlan’ın şahsında kadın özgürlük duruşunu görüyoruz. Örnek alınan onlardır. Hepsi Rêber Apo’nun verdiği emek sayesindedir. Şimdi tünel savaşlarında direniş gösteren kadın arkadaşlarımız bizim için özgürlük ölçüsüdür. Avzem, Bager, Mizgîn, Rojda, Karker, Berçem, Rustem şahsında kendini göstermiştir. Kadın ve erkek özgürlüğünün sembolü olan yoldaşlardır bunlar. Yoldaşları olarak sonuna kadar kadın özgürlük yolunda yürüyeceğimizin teminatını veriyoruz.’’