Roboskili aileler: 24 Haziran seçimleri fırsattır

Roboskili aileler adalet arayışını 336’ncı haftasında da gerçekleştirdi. Aileler, “Adaletten ve hukuktan uzak olan bir düzeni değiştirmek için 24 Haziran seçimleri fırsat ve çıkış yoludur” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde 34 yakınını savaş uçakları bombardımanı sonucu kaybeden aileler, adalet arayışlarının 336’ncı haftasında da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Katliamın aydınlatılması noktasında halen bir arpa boyu yol alınamadığına dikkat çeken Encu, adaletsizliğin her geçen gün daha da büyüdüğüne vurgu yaptı. Encu, haftalardır adalet taleplerinin karşılık bulmaması ve faillerin yargılanmamasını, “Hukuk ve adaletin olmadığının göstergesidir” şeklinde değerlendirdi. Adaletten ve hukuktan uzak olan bu düzeni değiştirmek için 24 Haziran seçimlerinin kendileri için fırsat ve çıkış yolu olduğunu belirten Encu, “336 haftadır bu mezarlıkta dinmeyen acı ve gözyaşı ile beraber, bizlere yaşatılan bu adaletsizlik sandığa elbet hak ettiği şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

Encu, faillerin bulunması ve cezalandırılması noktasındaki mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.