Roboskili aileler: Mücadele sürecek

Roboskli ailelerin adalet arayışı, her Perşembe olduğu gibi bugün de devam etti. Aileler, bugün 350’inci kez bir araya gelerek, katliamın sorumluları yargılanıncaya kadar mücadele edecekleri mesajı verdi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin ailelerinin adalet arayışı 350'nci haftasını geride bıraktı.

Roboski Mezarlığı'nda yakınlarının mezarlarını ziyaret eden aileler, dualar okudu. Aileler yaptıkları açıklamada, Roboski’deki acının adalet gelmeden dinmeyeceği vurgulandı. Yargı sürecinin katliamın sorumlularının lehine işlediğine vurgu yapan aileler, “Kararlı tutumumuza ve yıllardır sürdürdüğümüz adalet nöbetine kulaklarını hep kapattılar. Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak dedikleri dava dosyasını tamamen kapattılar. Demokrasi, insan hakları, eşitlik ve adalet gibi kavramları rafa kaldırdılar. Ama bizim adalet arayışımız buna rağmen sona ermeyecek” dedi.

“Gerçekleri söylemeye, hatalarınızı yüzünüze vurmaya devam edeceğiz" diyen aileler, sorumluların cezalandırılması taleplerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.