Rûken Sêrt: Başarı mücadele ve direniş ile gelecektir

Açlık grevi direnişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KCK Sağlık Komitesi Üyesi Sêrt, "Leyla Güvenler Önderlik üzerinde geliştirilen komployu asla kabul etmedi. Herkes bilmektedir ki başarı direniş ile gelecektir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 15 Şubat 1999 yılında Kenya’nın başkenti Nairobi'de uluslararası bir komplo ile esir alınıp Türkiye’ye teslim edilmişti. Günümüzde çoğu demokrat, sosyalist, aydın ve devrimci kesim Kürt Halk Önderi Öcalan’a karşı geliştirilen komployu tüm insanlığa karşı gerçekleştirilmiş bir komplo olarak yorumlamakta. Kürt halkı nezdinde ise 15 Şubat ‘roja reş’ yani kara gün olarak nitelendirilmektedir.

KCK Sağlık Komitesi Üyesi Rûken Sêrt, komplonun yıldönümü ve açlık grevi eylemlerine ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Leyla Güven şahsında açlık grevi eyleminde olan direnişçileri selamlayarak konuşmasına başlayan Sêrt, Öcalan’a sahip çıkmanın öze sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Önderlik felsefesi ile toplumda yeniden umut yeşerdi ve öze dönüş gerçekleşti. Önderlik esir alındığında yediden yetmişe herkes Önderliğin etrafında ateşten bir kalkan oluşturdu. Kürt halkı tüm uluslararası devletlere Önder Apo’suz bir yaşamı kabul etmedikleri mesajını verdi. Önder Apo Kürt halkı için iradenin, kimliğin yeniden ortaya çıkışı, Kürt halkının varlığının ispat edilişi anlamına gelmektedir. Komplocu güçler, Kürt halkını iradesizleştirmek, kimliksizleştirmek, yok etmek için Önder Apo ve O'nun insanlık için olan özgürlük felsefesini hedef aldı" diye konuştu.

LEYLALAR KOMPLOYU UNUTMADI

Öcalan’ın kadın özgürlük mücadelesine de değinen Rûken Sêrt şunları dile getirdi: "Önder Apo; kadının kimlik sahibi olması için, özgürlüğe kavuşması için kadın özgürlük projesini oluşturdu. Önderliğin yarım kalan bu projesini tamamlamak özgürlüğüne sahip çıkan kadınların görevidir. Leylalar Önderlik üzerinde geliştirilen komployu asla unutmadı, kabul etmedi ve kendilerine karşı bir komplo olarak değerlendirdi. Bu nedenle Leyla Güven de bir kadın ve anne olarak Önderliğin yarım kalan kadın özgürlük projesini tamamlamak için müthiş direnmektedir."

Kürt halkı ve Öcalan olmadan Ortadoğu merkezli yürütülen savaşların sona ermeyeceğini, kaos ve krizlerin bitmeyeceğini vurgulayan Rûken Sêrt, tecridin tüm insanlığa uygulandığını belirterek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Yüzlerce insan Önder Apo’nun felsefesinin tüm insanlık için olduğunun bilinciyle O'nun etrafında ateşten bir çember oluşturdu. Herkes bilmektedir ki başarı mücadele ve direniş ile gelecektir. Örgütlü toplum ile, el ele vererek Önder Apo’yu özgürleştirebiliriz. Kürt kadınları olarak Önder Apo’nun özgürlüğümüz için verdiği mücadeleye layık olmak için O’nun özgürlüğü için müthiş mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Önder Apo sadece bir kişi değil milyonlardır. Kendini Önder Apo etrafında kalkan yapan, Önderliksiz yaşamı asla kabul etmeyen tüm açlık grevi direnişçilerini kutluyoruz, selamlıyoruz."