Seferi Yılmaz: Ailemi yakmakla tehdit ettiler!

'Şemdinli Davası'nın duruşmasında konuşan Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, "Tutuksuz yargılanan sanıklar 'aileni yakarız' diye tehdit etti" açıklamasında bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Umut Kitabevi'ne dönük 9 Kasım 2005'te yapılan bombalı saldırıyla ilgili sanık Türk astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in yeniden yargılandığı davanın 4'üncü duruşması, Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

YENİDEN YARGILAMA

Sanıklar hakkında Van 3. Ağır Mahkemesi’nde açılan davada 2006 yılında karar verilmiş ve sanıklar 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çarpıtılmıştı. Ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan savcı Ferhat Sarıkaya'nın itirafları üzerine sanık avukatlarının “yeniden yargılama” talepleri kabul edilmiş ve sanıklar hakkında tahliye kararları verilmişti. Dava dosyası ise Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasına üç tutuksuz sanık katılmazken, avukatları ile birlikte davacı isimler olan kitabevi sahibi Seferi Yılmaz ve Metin Korkmaz katıldı. Yılmaz ve Melet’in müdafiliğini ise, Van Barosu'na bağlı 17 avukat üstlendi. Duruşmayı İHD Van Şube Başkanı Murat Melet de takip etti.

YILMAZ: 'AİLENİ YAKARIZ' DEDİLER

Heyet, ardından Seferi Yılmaz’ı dinledi. Yılmaz, bir itirafçı olan Veysel Ateş'in, Veli Küçük ile nasıl bir alakası olabileceğinin araştırılmasını istedi.

Yılmaz, “Hiyerarşik bir yapı içerisinde bu olayı gerçekleştirdiler. Ali Kaya, tahliye olduktan sonra mahkemede onlar hakkında bir şey söylememem için 'aileni yakarız' şeklinde tehdit etti. Bunların tutuksuz yargılanması can güvenliğimi tehlikeye atıyor. Bana herhangi bir şey olursa bu 3 kişi sorumludur. Bu dosyayı hazırlayanlar FETÖ'den tutuklanmış ve yargılanıyor olabilirler, ancak deliler sabittir ve hepsi dosyanın içerisindedir. Bu kişiler de Askeri Mahkeme'de aynı delillerle yargılandılar" diye kaydetti.

Bombalama olayında amcasının oğlunu kaybeden, kendisi ise yaralı kurtulan Metin Korkmaz da, önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, sanıkların tutuklanmasını istedi.

Duruşma 28 Şubat 2019'a ertelendi.