Selde yaşamını yitirenlerin sayısı 14'e yükseldi

Riha, Semsûr, Meletî ve Mereş’te sağanak yağış sele dönüştü; Semsûr’da 2, Riha’da ise 12 kişi yaşamını yitirdi. Meletî ve Mereş’te ise depremzedelerin çadırlarını su bastı.

Deprem felaketinin yaşandığı 11 il arasında yer alan Semsûr ve Riha’da sel meydana geldi.

Riha’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Riha’da, 4 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki bir dairede ise 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Öte yandan Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden çıkarılan araçta yapılan incelemede 2 kişinin daha cansız bedeni bulundu. İlerleyen saatlerde bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı. Riha’da can kaybı 12'e yükseldi.

Semsûr’un Tut ilçesinde ise; bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı, burada 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Meletî’nin Wêranşar ilçesinde de derenin taşması sonucu sel meydana geldi. İlçe merkezindeki Vahap Küçük Meydanında bulunan çadırları ve ilçe merkezindeki evleri su bastı.

Maraş'ta sağanak yağış nedeniyle çadırkentleri su bastı.