Serhat halkı Newroz'da Van'da buluşacak

Serhat kentleri bu yıl Newroz’u Van’da kutlayacak. Tertip Komitesi, böyle bir dönemde katılımın güçlü olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Van’da bu yıl yapılacak olan Newroz kutlamalarına ilişkin çalışmaların startı DBP İl binasında düzenlenen basın toplantısıyla verildi. Basın toplantısına HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, ÖHP Üyesi Bayram Kaval, HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya, HDP-DBP ilçe örgütleri, işgal edilen belediyen eş başkanları Rojbin Sevil Çetin, Yıldız Çetin ve Handan Bağcı katıldı.

Newroz Tertip Komitesi adına açıklamalarda bulunan Bayram Kaval, bu yıl tüm Serhat illerinin Van’da Newroz’u kutlayacağını söyledi. Bu nedenle bu yıl Van Newrozu'nun Serhat Newrozu olarak kutlanacağını ifade eden Kaval, çalışmalar için HDP, DBP, DTK, ÖHP ve TJA aktivistlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişilik bir komisyon oluşturduklarını vurguladı.

'BÖYLE BİR DÖNEMDE KATILIM ÖNEMLİ'

Konuşmasında içinden geçilen sürece değinen Kaval, “HDP ve DBP eş genel başkanlarımızın, belediye başkanlarımız ve binlerce arkadaşımızın tutuklanması, işkence görmesi, kayyum atamalarının yaşandığı böylesi bir baskı ve OHAL döneminde gerçekleştireceğimiz 2018 Newrozu oldukça önemlidir. Bu nedenle halkımızın yüksek bir biçimde kutlamalara katılması oldukça önem taşımaktadır" diye konuştu.

VEKİLLER VE SANATÇILAR KATILACAK

Kaval, Newroz kutlamalarına HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Garo Paylan, İbrahim Ayhan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Lezgin Botan’ın aralarında bulunduğu milletvekillerinin katılacağını belirtti. Kaval, Grup Munzur, Koma Çiya ve Koma Arjin’in müzik dinletisi sunacağı bilgisini de vererek, "Bütün halkımızı 21 Mart Çarşamba Günü saat 11.00 ve 17.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Parkı'nda bulunan Newroz alanında gerçekleştireceğimiz kutlamalara bekliyoruz” çağrısında bulundu.