Sıcaklar bastırınca tarihi surlar sığınak oldu

Aşırı sıcakların bir anda bastırması ve Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Amed halkı, surlara, parklara ve gölgelik alanlara sığındı.

Amed'de şehir merkezinde sıcaklık hissedilir derecede artınca halk serinlemek için çare arıyor. Amed halkı hava sıcaklığı nedeniyle surları, parkları ve yeşil alanları doldurdu. Sur dipleri, Orman Park, Rihan Park ve Sümerpark gibi yerlerde ağaç gölgesinde uyuyan Amedliler dikkati çekiyor.

Tüm Kürdistan'ı etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, herkesin dikkatli olmasını istedi.

UZMANLARDAN UYARI

Aşırı sıcak hava ve neme bağlı tansiyon, beyin kanaması, kalp ve damar gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten uzmanlar, özellikle nemli iklimde yaşayanların kalp sağlığı açısından daha çok sorunla karşılaşabileceğini vurguladı. Gölge veya klimalı ortamların tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sıcak altında ağır spor ve fiziksel aktivitelerden kaçınılması ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesine dair uyarılarda bulundu.