Siirt'te AKP'nin 'hileli daireleri' gazetecilere gösterildi

HDP, Siirt'te AKP'nin seçmen kayıtlarıyla ilgili hilelerine ilişkin toplantı düzenledi ve gazetecileri '232 seçmenin oturduğu boş daireleri' gösterdi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, seçmen kayıtlarının silinmesi ve boş binalara kaydırılan seçmen kayıtlarına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sıddık Taş ile HDP İl Eşbaşkanı Serdar Batur katıldı.

Batur, seçmen kütüklerine ilişkin hileler yapıldığını belirterek, çalışmalar yaptıklarını ve usulsüzlükleri ortaya çıkardıklarını söyledi. 

'6 BİNDEN FAZLA SEÇMENİN KAYDI SİLİNDİ'

Beştaş ise YSK'nin mühürsüz oylara ilişkin kararlarının tarihe geçtiğini hatırlatarak, "6 bin 488 seçmenin kaydının silindiği kayıtlara geçti. Ardından uyarılarımız dikkate alındı ve araştırmalar yapıldı. Biz silinen seçmen var dedik. Bunları tespit edin ve tahkikat başlatın dedik. YSK ise Anayasa'yla ilgisi olmayan bir karar alarak 'İsteyen herkes gidip kaydını yapabilir' açıklamasında bulundu. Tüm engellemelere rağmen insanlar günlerce soğukta bekleyerek kayıtlarını yeniledi. Bu da onlara yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi. 

'DEVLET GÜÇLERİNİ KAYDEDİYORLAR'

Silinen kayıtların yanı sıra diğer bir itirazlarının da devlet güçlerinin sayıları olduğuna dikkat çeken Beştaş, itirazlarının reddedildiğini söyledi.

BOŞ EVLER GAZETECİLERE GÖSTERİLDİ

Beştaş, vakıfların boş dairelerinde 232 seçmen bulunduğunu belirtti.

Basın toplantısının ardından Beştaş ve beraberindekiler, gazetecileri boş olup yüzlerce seçmenin kayıtlı olduğu adreslere götürdü.