Süleymaniye’de Yılmaz Güney anısına film forumu

Süleymaniye’de Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümü anısına film forumu düzenlendi.

Süleymaniye’de Kürt sinemasının usta oyuncusu Yılmaz Güney’in 34. ölüm yıl dönümü vesilesiyle film forumu düzenlendi. Süleymaniye Talary Hüner'de dün aşkam saat 18.30'da başlayan foruma, Başûrê Kurdistan Bölgesel Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, YNK Politbüro Üyesi Şehnaz İbrahim Ahmed ile çok sayıda YNK merkez omite üyesi, Bölgesel Hükûmet Kültür Bakanı Xalıd Doski ve çok sayıda sinema oyuncusu, yönetmeni katıldı.

İRAN KINANDI

Film forumunda konuşan Kubat Talabani, İran’ın Koyê’de KDP-İ ve HDK karargahlarına düzenlediği saldırılar ile üç Kürt yurtsever gencini idam etmesini kınadı. Yılmaz Güney’i anan Talabani, Bağdat'ta kurulacak hükûmete ilişkin açıklamalarda da bulunan Talabani, Kürtlerin birlik halinde gitmeleri gerektiğini belirterek, Kürt haklarının ancak bu şekilde korunacağını söyledi.

KÜLTÜR BAKANINDAN ÖZ ELEŞTİRİ

Kubat Talabani’den sonra konuşan Başûrê Kurdistan Bölgesel Hükûmeti Kültür Bakanı Xalıd Doski, sanatın paradan çok maneviyatla gelişebileceğini söyledi. Hükûmet olarak sanat için yaptıkları tek desteğin maddi olduğunun altını çizen Doski, önümüzdeki süreçte manevi desteklerini de daha fazla sunacaklarını söyledi.

ÖDÜLLER VERİLDİ, FİLM GÖSTERİLDİ

Konuşmaların ardından Kürt sineması ve belgeselciliği konusunda emekleri geçenlere saygı ödülleri verildi. Birincilik saygı ödülü yapımcı Mehmet Aktaş’a verildi.

Ödül töreninin ardından Yılmaz Güney’in kişiliği, yaşamı, sineması, devrimciliğini konu alan ve Hüseyin Tabak’ın yönettiği film gösterildi.

Forum 15 Eylül’e kadar devam edecek ve forumda Kürt sinemasından günde iki film gösterilecek.