Süleymaniye ve Şengal’de 4 Nisan kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü, Güney Kurdistan’ın Süleymaniye şehri ve Şengal’de gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

4 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Abdullah Öcalan’ın doğuş günü olan 4 Nisan vesilesiyle bugün Süleymaniye’de bir kutlama yapıldı.

Kurdistan genelinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş günü olan 4 Nisan, büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu kapsamda Süleymaniye’de Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) öncülüğünde de bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan RJAK Üyesi Ala Ebubekir, şunları söyledi: “25 yıl önce Önder Apo Türk devleti tarafından esir alındı. 3 yıldır Önderlikten haber alamıyoruz. CPT, gerçekleri halkımızdan saklıyor. Bizler, faşizm yenilgiye uğratılıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney Kürdistan halkı olarak gerçekleştirdiğimiz çeşitli eylem ve etkinliklerle Önder Apo’nun felsefesini savunmaya devam ediyoruz.”

Etkinlik, Rojava müzik grubunun sahne almasının ardından halaylar ve sloganlarla sona erdi.

ŞENGAL

Şengal’de yaşayan Êzidî va Arap halkı, TAJÊ öncülüğünde ‘Kadınlar Önder Apo’yla Özgürlüğe Yürüyor’ şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) öncülüğünde bugün, Geliyê Kersê’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bir kutlama töreni düzenlendi.

Kutlama, Êzidxan ve Kürdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından TAJÊ adına konuşan Suham Şengalî, Önder Apo, zindandaki tutsaklar, özgürlük gerillaları ve tüm Êzidî halkının 4 Nisan’ını kutlayarak fermandan bu yana 4 Nisan’ın Êzidî halkının doğum günü olarak kutlandığını söyledi.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik uygulanan ağır tecride dikkat çeken Suham Şengalî, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşman iyi bilsin ki milyonların iradesini dört duvar arasına hapsedemezler. Düşman halkımızın bir daha ayağa kalkamayacağını sanıyordu. Bizler Önder Apo’nun felsefesiyle yeniden doğduk. Kuzey Kürdistan ve Wan’da zaferle taçlanan mücadelemiz, her yere yayılacaktır.”

Konuşmanın ardından Şengal Kültür Sanat Merkezi tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi. Berces Xelef ve Hecî Heliqî de sahneye çıkarak eserlerini sundu.

Şarkıcıların ardından sanatçı İdo Çelki ve müzik grupları sahneye çıktı ve halk şarkılar eşliğinde halay çekti.